2015 február 14.

Gyárfás Tamás a FINA végrehajtói bizottságába került

Gyárfás Tamás FINA-alelnök a nyári kazanyi vizes világbajnokságot követően tagja lesz a Nemzetközi Úszó Szövetség legszűkebb döntéshozó testületének, az úgynevezett ügyvezetésnek (FINA Executive).

Gyarfas MTI01

(Fotó: MTI)

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint a FINA vezető testülete, a Büró lausanne-i ülésén a magyar alelnök mellett az amerikai kontinenst képviselő alelnök, Dale Neuberger került még be a hatfős testületbe, amely a FINA alá tartozó szakágak – úszás, vízilabda, műugrás, műúszás, nyíltvízi úszás – legfontosabb ügyeiben jár el, illetve készíti elő a vizes sportok jövőjét meghatározó döntéseket.

A FINA-n belül ez a legmagasabb rang, amelyet magyar sportdiplomata ért el Donáth Leó 1928 és 1941 közötti főtitkári megbízatása óta. Gyárfás Tamás 1993 óta a Magyar Úszó Szövetség elnöke, 2004-től az Európai Úszó Liga (LEN) elnökségének tagja, 2008-ban lett a LEN alelnöke, 2012-től a LEN gazdasági vezetője. A FINA végrehajtó bizottságának 2009-től tagja, 2013 júliusában a világszövetség alelnökévé választották, és a szervezet kommunikációs tevékenységének irányításával bízták meg.

MTI / uszosportHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek