2015 április 11.

Grúz válogatott pólósok Budapesten: “Mi csak ámulunk!”

George Kvedeliani és Kote Gegelasvili a grúz férfi vízilabda-válogatott erősségei. Tavaly a margitszigeti Európa-bajnokságon is szerepeltek. A Vizipolo.hu a Ferencváros – Szeged mérkőzésen beszélgetett velük.

gruzia vizilabda

A péntek esti Ferencváros – Szeged bajnoki mérkőzésen (a rájátszás első meccsén a hazaiak győztek 10-9-re) figyeltünk fel a kisebb külföldi táborra. Mint kiderült, grúz vízilabdázók, George Kvedeliani és Kote Gegelasvili vendégeskedtek a népligeti uszodában, akik honfitársukra, a Szegeden játszó Revaz Jmnaisvilire voltak elsősorban kíváncsiak (aki amúgy ezúttal nem kapott szerepet). Illetve a nagyhírű magyar pólóra.

Tavaly játszottunk itt a margitszigeti Európa-bajnokságon, hatalmas élmény volt – mondták el honlapunknak. – Az volt az első alkalom, hogy Grúzia kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Most kirándulni jöttünk Budapestre, illetve meglátogattuk barátunkat, Jmnaisvilit. Mit mondhatnánk? Budapest nagyon szép, a magyar póló pedig… elképesztő.

Megkérdeztük a két pólóst, mit kell tudni a grúz vízilabdázásról.

– Grúziában azért, mondanunk sem kell, jóval alacsonyabb a színvonal. Összesen két profi klub létezik, a többiek amatőrök. Az elsőségért a Lokomotiv és a Tbiliszi verseng. Érdekelt minket, hogy játszik Jmnaisvili. Nagyon fiatal, ennek ellenére már tavaly is tagja volt a válogatottnak, még ha az Európa-bajnokságon nem is szerepelt. De nagy tehetség, korosztályában a legjobb, így joggal reméljük, hogy Magyarországon sokat fejlődik majd, és még jobb játékos válik belőle – fejezték be a grúz válogatottak.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek