2014 október 21.

Godova Gábor: “A fiatalos hévre kell építenünk”

Az ÚVSE újonc a bajnokságban, ám máris megmutatta oroszlánkörmeit. Három forduló telt el a bajnokságból, de egy bravúr már elértek Godova Gábor tanítványai: a második fordulóban, hazai pályán a bajnok Egertől raboltak pontot. A mestert kérdeztük a bravúrpontról és a folytatásról.

“Nekünk az is nagy élmény, hogy az első osztályban játszhatunk, hiszen attól a négy – öt idősebb játékostól eltekintve, akik egyben a szakosztályoknál edzőként is szerepet vállalnak, utánpótláskorúak alkotják a csapatot – mutatta be elsőként az ÚVSE keretét Godova Gábor vezetőedző. – Ez volt a vállalásunk, hogy jussunk fel a legfelső osztályba, és ezek a fiatalok erősebb ellenfelek ellen edződjenek. Szerencsére a csapat az Eger ellen mert játszani, nem foglalkozott semmivel, csak ment előre. Az elején a bajnok dominált, de később több helyzetet kihagyott, míg nekünk javult a helyzetkihasználásunk, és kihasználtuk erényeinket, a fiatalos, harcos hozzáállást, kapaszkodtunk, mentünk, nem hagytunk levegőt nekik. és egyszer csak azon vettük észre magunkat, utolértük a bajnokot.”

godova01

Godova Gábornak fiatalokból és tapasztalt harcosokból kell bátor csapatot gyúrnia

“Ez a harcmodorunk, ez a fiatalos hév, erre építhetünk. Hozzátenném, hogy természetesen nagy öröm a bajnok elleni döntetlen, de nem szabad nagyon leragadni itt. Őszintén megmondom, biztos vagyok benne, hogy ez a csapat ebben a bajnokságban mutatja majd jó és rossz arcát, hullámzó lesz a teljesítményünk, lesznek kiugró eredményeink, okozunk meglepetést jó és rossz értelemben egyaránt. Éppen az előbb elmondottak, a sok fiatal szerepeltetése miatt. Ismétlem, nekünk ez most ez nagyon fontos, a fiatalok beépítése, de azért kiesni sem szeretnénk. Mi a 10-12. hely elérését fogalmaztuk meg, ám a 12. helynél nem szeretnénk lejjebb kerülni.”

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek