2016 október 24.

Gergely István: Legyen pályázat

A tisztújító közgyűlésről, a férfi válogatott jövőjéről és a kapitányi kérdésről is beszélt olimpiai bajnokunk.

gergely-istvanmti

Gergely szerint pályázat kellene az új kapitányi posztra (Fotó: MTI/archív)

A Digi Sport Reggeli Start vendége volt Gergely István, akit a Magyar Vízilabda Szövetség és saját jövőjéről kérdeztek. Természetesen a beszélgetés során szóba került a kapitányi kérdés is.

Nem baj, hogyha bizonyos pozíciókért több jelölt van. Kivülről akármennyire is úgy tűnthet, hogy ez egy előre lejátszott dolog volt, azért egy közgyűlésen mindig van lehetőség, hogy újak előjöjjenek, hogyha bátrak és felkészültek akkor elő is kell jönniük, de nem egy négy évvel ezelőtti volt, ott egy kicsivel nagyobb pezsgés volt. – kezdte az új elnökségbe is beválasztott Gergely a tisztújító közgyűléssel kapcsolatban.

Gergely fejében nem fordult meg, hogy elnökjelöltként elinduljon. A játékosként kétszeres olimpiai bajnok kijelentette: kívülről lehet minden egységesnek látszik a szövetségen belül, de van “belső ellenzék” is. A most megválasztott új tagok, pozitív és plusz töltetet tudnak hozni az elnökségbe, új irányt és új gondolatokat tudnak bevezetni a sportágba, ami eddig hiányzott. – mondta Gergely.

A kapitányi kérdésre rátérve a szakember elmondta:  Nem szabad kapkodni. Hiszek a versenyben, nem baj, ha a emberek erőltetve vannak arra, hogy már egy olyan koncepciót rakak össze, mely később számon kérhető. …Egy biztos. Aki el fogja vállalni a következő négyéves ciklust, az bátor ember lesz, mert jelentős változáson kell végigvinni a férfi válogatottat, nagyon kemény dió lesz. Ráadásul hazai vb az első felvonásban, majd utána készülni kell a következő olimpiára, úgy, hogy az ellenfelek, már most jók, nagyon már nem fognak változtatni. Tudjuk, hogy Szivós, Kis Gábor már nem lesz, van pár játékos, aki jelezte, hogy nem biztos, hogy folytatja vagy az idei szezont kihagyná, rengeteg fiatalt kell beépíteni a közelgő hazai megmérettetésig, miközben nincsenek Világliga-mérkőzések, tehát lényegesen kevesebb lesz a lehetőség az együtt töltött időre, munkára, az összeszokásra Ez egy betyár nehéz dolog lesz – fejezte be Gergely István.

A teljes beszélgetés, amelyben Gergely István a saját jövőjéről is beszélt: Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.