2017 április 26.

Gergely István: a szabályokat egyértelműbbé kell tenni

A vízilabda megreformálásáról, a masters vb-ről és a Honvéd-ról is beszélt kétszeres olimpiai bajnokunk egy interjúban. 

gergely-istvanmti

(Fotó: MTI archív)

A VG.hu-nak adott interjút Gergely István. Ebben a vízilabda jövőjéről elmondta: Éppen ez az egyik PhD-kutatási témám: 2700-an töltötték ki a kérdőívet, ami világosan megmutatta, hogy elsősorban nem a játékot kell látványosabbá tenni, hanem a szabályokat egyértelművé. A nézők ugyanis nem látják, mi történik a víz alatt, így nem tudják értelmezni az ítéleteket.

Már 2014-ben, egy Magyarország–USA-vízilabdameccsen teszteltünk egy új rendszert, amelyben a két bíró és az ellenőr folyamatosan kommunikál egymással, a szpíker pedig ismerteti címszavakban a közönséggel a kiemelt szabálytalanságoknál, mi miért történt: kék 4-es, visszahúzásért kiállítás, második személyi hiba. Ezt a módszert alkalmazva kezdték jobban megérteni a játék menetét a nézők, ez lehet a jövő. Aki a szabadidejét és a pénzét a sportágra áldozza, az egy szolgáltatást vesz igénybe, nem várható el tőle, hogy az uszodába lépve bemagolja a teljes szabálykönyvet.

Mint ismerestes, a Masters vb-n elindulnak a Kemény-legények, amiről így nyilatkozott Gergely: Meg akarjuk nyerni a világbajnokságot. Lehetnek kemény ellenfeleink Oroszországból, Olaszországból vagy éppen Hollandiából is, de nem akármilyen a keretünk: negyven év és legalább egy olimpiai arany a belépő. Van, aki közülünk azóta már edző, sportvezető, jogász vagy rendezvényszervező, de a vízilabda szeretete egyikünkből sem veszett ki. Most még mindenki egyénileg készül, de az utolsó két hónapban közösen edzünk -fejezte be.

A teljes interjút, amiben a Honvédről és saját edzettségi állapotáról is beszél, ide kattintva olvashatja….Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek