2015 szeptember 24.

Gerendás György a férfiválogatott új másodedzője

Benedek Tibor a váltás mellett döntött, hiszen Dabrowski Norbert helyett, Gerendás György segíti a munkáját ezentúl.

gerendas gyorgy fradi.hu

A sikertelen vb szereplés után Benedek Tibor úgy döntött, hogy a válogatotttnak új impulzusokra van szüksége, így október 1-jétől Gerendás György fog mellett ülni a kispadon. A Fradinál továbbra is ellátja a szamai igazgatói feladatot montreal olimpiai bajnoka.

“Nem szakmai vagy emberi okai vannak a váltásnak, hiszen kimondottan jó volt a munkakapcsolat közöttünk. Viszont úgy érzem, egy évvel az olimpia előtt kell egy olyan plusz, amelyet egy új ember megjelenése tud okozni. Gerendás György személyét megfelelőnek érzem erre, új lökést tud adni a csapatnak. Karizmatikus szakember, akivel ha jól tudunk együtt dolgozni, az ő energiája mindenképpen plusz erőt adhat a válogatottnak” – mondta az mvlsz.hu-nak Benedek.

Először Gerendást a október 20-án láthatjuk Benedek mellett, hiszen a válogatott ekkor kezdi meg világliga selejtezőjét Grúzia ellen, aki így nyilatkozott: „A válogatottnál a felkészülési időszakban és a mérkőzéseken segítem Tibor munkáját. A Ferencvárosnál továbbra is ellátom a feladataimat, köszönöm a klub hozzájárulását. Egy éve, amikor az FTC-hez kerültem, azt mondtam: egy edzőnek két álma lehet, a Fradi kispad és a válogatott kispad. Nekem egy éven belül mindkettő megadatott. Kicsit talán nekem is furcsa lesz az új feladat, hiszen legutóbb válogatottnál még Horkai György mellett voltam, azóta viszont eltelt húsz év, ismét bele kell tanulnom ebbe a szerepbe” – fejezte be a fradi.hu-nak.

Gerendás 230-szor volt magyar válogatott, 1975 és 1986 között. Ez idő alatt többek között: világbajnok (1976), Európa-bajnok (1975) Világkupa-győztes (1979) lett a csapat tagjaként. Edzőként hatszor nyert OB I-et (1996, 1997, 1998, 1999, 2011, 2013) ötször Magyar Kupát (1995, 2000, 2003, 2007, 2008). 2014 májusa óta a Fradi szakmai igazgatója.

Fotó: fradi.hu

Sz. B.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek