2017 április 08.

Futócipőt húztak a Masters Vb-n induló női vízilabda válogatott tagjai is

A 2017-es FINA Világbajnokság 72 önkéntese futott a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. A 24 db, csapatonként 3 fős önkéntes FINA különítmény a sport szeretetére, és – a rendezvény idei fő célkitűzéséval összhangban – az autizmus ügyére kívánta felhívni a figyelmet.

2017_vivicitta_3

(Fotó: fina-budapest2017.com)

A jótékonysági futáson az augusztus 7-én kezdődő Masters Vb-n induló női vízilabda válogatott világklasszis tagjai, Boros Júlia, Szalkai Orsolya, és Papp Tímea is bebizonyították: nem csak a vízben képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

A Vivicittá első, szombati napján, a 3X2 km-es váltóban állt rajthoz a 17. FINA Világbajnokság 24X3 fős önkéntes futócsapata. Az önkéntesek amellett, hogy a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseményén is népszerűsítették a 17. FINA Világbajnokságot, a sport szeretetére is felhívták a figyelmet. A sportrajongás eddig is több száz embert ösztönzött arra, hogy kapcsolódjon a vizes Vb önkénteseihez, akik nélkül elképzelhetetlen lenne megszervezni minden idők legnagyobb hazai sporteseményét. A sport szeretetén túl a világbajnokság és a Vivicittá szellemiségét összeköti a segítő szándék is. Idén az autizmus ügyére kívánták felhívni a figyelmet, amely egyre több embert érint.

A váltóban az augusztus 7-én kezdődő Masters Vb-n induló magyar női vízilabda válogatott világklasszis tagjai, Boros Júlia, Szalkai Orsolya, és Papp Tímea is részt vettek. A csapatkapitány, Boros Júlia a vb-vel kapcsolatban elmondta: „Azzal, hogy Budapesten lesz a vizes világbajnokság, nem volt kérdés, hogy összeállunk, mindenki szinte azonnal igent mondott. A fő cél, hogy motiváljuk a fiatalokat, és harmincon felül is megmutassuk magunkat. Válogatottként mindannyian fiatalok voltunk, most közel húsz év elteltével már családanyaként is megmutathatjuk, hogy mire voltunk és vagyunk képesek. Természetesen a cél a világbajnoki arany megszerzése.”

(masters.fina-budapest2017.com)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek