2015 november 24.

Fontos feladatot kapott kétszeres olimpiai bajnokunk

Sydney és Athén aranyérmes pólósa, megtisztelő feladatnak és sportvezetői pályafutása egyik legfontosabb mozzanatának tekinti a 2017-es FINA Masters Vb megszervezését.

vari attila01

Vári Attila a feladatról: „Tízezernél is többre tehető azoknak a 25 éven felüli úszóknak, illetve 35. életévüket betöltött vízilabdázóknak a száma, akik a különféle korcsoportokat képviselve a szó nemes értelmében valósággal ellepik majd a Dagálynál felépülő csodálatos uszodát, a margitszigeti létesítményeket, és persze Balatonfüredet, ahol a nyílt vízi versenyek zajlanak majd. Lesznek közöttük szép számmal olyanok, akik olimpiai és világbajnoki szereplőként nemrégiben még érmeket vagy értékes helyezéseket gyűjtöttek össze, és profiból éppen hogy csak amatőrré visszaváltozva még az „öregfiúk” mezőnyében is veretes teljesítménnyel rukkolhatnak ki. Ugyanakkor élnek majd a bizonyítás lehetőségével az úszás és a vízilabdázás igazi veteránjai is, az 50, 60, sőt, még a 70 éven felüliek, akik legszebb álmaikat idős korukban megvalósítva lehetnek világbajnoki érmesek, vagy az élmezőny tagjai. Szerintem azok is örömüket lelik majd a világbajnoki szereplésben, akik egyszerűen csak azért jönnek el hozzánk, mert úgy gondolják, hogy a részvétel itt is fontos. Ha ehhez még azt is hozzátesszük, hogy a benevezetteket szokás szerint a klubtársaik, a barátaik és a családtagjaik is elkísérik a masters-versenyeknek otthont adó országokba, a léptéket máris többtízezresre kell átállítani”  – mondta a Telekom Sporthírszolgálatnak kétszeres ötkarikás aranyérmesünk.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatójaként kétszáz alkalmazottat foglalkoztat, tizenegy létesítményt üzemeltet és egy 1500 gyermeket számláló sportiskolát is működtet. A feladattal tisztában van egykori sportolónk, és tudja, csak szoros összefogással valósíthatjuk meg a sikeres vb-t.

Fotó: Pecsma.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek