2016 május 01.

Földi László: várjunk még egy kicsit az igazolásokkal

A Vasas vezetőedzője a hetedik hellyel elégedett, amit a csapat megszerzett a férfi Ob I-ben. Földi László már a jövőbe tekint, és reméli, sikerült megerősíteni csapatát a következő szezonra.

foldi laszlo01

Földi László reméli, jövőre sikerül erősíteni (Fotó: vizipolo.hu/archív)

Egy helyosztónak már vége is van, ahol a Vasas 2-0-ra nyerte meg a Honvéd elleni párharcot, így a piros-kék gárda végzett a hetedik helyen, míg a Kőér utcaiak a nyolcadikon a férfi Ob I idei szezonjában.

Az ok igen prózai volt, miért hozták előbbre ezt a helyosztót. A Vasasban igen sok a fiatal játékos, akik még érettségi előtt állnak, ráadásul Adria Delgadora sem számíthatott volna az angyalföldi gárda május első felében, hiszen világliga selejtezőre hivatalos a brazil válogatott játékos. A Honvéd pedig korrekten belement az április végi időpontokba.

A két meccsen 8-7-re és 11-10-re győzött Földi László együttese, a trénert egy rövid szezonértékelésre kértünk: “Nagyon sok játékos volt, aki kicserélődött az előző szezonhoz képest. Ez a lebonyolítási szisztéma nem az ilyen csapatoknak kedvez, akik sok változáson mennek keresztül. Rögtön az elején nagyon fegyelmezetten kell játszani, hiszen egy hiba elég, hogy ne juss be a legjobb négybe (az alapszakaszban a két csoportból a legjobb négy-négy együttes jutott a felsőházba – a szerk. megjegyzése). Nagyon sokat küzdöttünk a sérülésekkel, betegségekkel. Nem kifogásokat keresek most, hanem ez így volt. Minimális számú meccsen tudtunk teljes csapattal játszani. A végén csapatként működtünk, és ez hozta meg azt a sikert, ami a hetedik helyhez vezetett.”

Egy-két átigazolási hírt már lehet tudni az uszodai zuhanyhíradókból, a Vasas mestere pedig óvatosan fogalmaz a jövőt illetően: Remélem, hogy sikerülni fog erősítenünk. Más csapatoknak még tart a bajnokság. Még várni kell egy kicsit, hogy biztosat tudjunk mondani. Reméljük, hogy ilyen erős vagy még erősebb csapattal tudunk jövőre kiállni. – fejezte a vezetőedző.

A további helyosztókat május 7-én rendezik. Mindegyik összecsapás az egyik fél két nyert mérkőzéséig tart, kivéve a döntőt, hiszen vagy a Szolnoknak vagy az Egernek hármat kell nyernie.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek