2016 január 29.

FINA – Budapesten hirdetik ki a 2021-es vb házigazdáját – ELŐZETES

A hétvégén Budapesten ülésezik a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA), vasárnap pedig bejelenti, hogy hol rendezik a 2021-es világbajnokságot.fina logo

A három jelentkező a 2011-ben már házigazdaként bizonyított japán Fukuoka, a 2014-es nyári ifjúsági olimpiai játékokat sikerrel megrendező kínai Nancsing, valamint a két évvel ezelőtti rövidpályás világbajnokságnak otthont adó katari Doha.
Amennyiben a FINA vezetői a győztesen kívüli két pályázatot is megfelelően erősnek tartják, akkor a 2023-as világbajnokság házigazdáját is most szavazzák meg.
Emellett vasárnap este a Vigadóban nagyszabású gálán köszöntik az elmúlt év legjobb sportolóit, igaz, sokan hiányoznak majd, így a magyarok közül például a kazanyi világbajnokságon két aranyérmet nyert Hosszú Katinka, valamint a 200 méter pillangón első Cseh László is – mindketten Luxemburgban versenyeznek.
Az eseményen a FINA minden szakágának legjobbjait elismerik majd, így az úszók, szinkronúszók, műugrók, óriás-toronyugrók, nyíltvízi úszók és vízilabdázók (legjobb csapat) kapnak díjakat.
Az egyes szakágakban korábban három magyar siker született, Hosszú Katinka (2014), Risztov Éva (2012) és Varga Dénes (2013) nyerte el a rangos elismerést.

MTI

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek