2015 január 04.

Filip Filipovics: Szenzációs év volt

A szerbek balkezes klasszisa, Filip Filipovics értékelte a mögöttük hagyott esztendőt. A FINA által a tavalyi év legjobbjának választott játékos, alig találta a szavakat a 2014-es év szerb teljesítményire.

Filip Filipovics01

A 2014-es év legjobbja: Filip Filipovics (Fotó: vizipolo.hu)

Ahogy Dejan Szavics, úgy Filip Filipovics is elégedett a 2014-es évvel. A bet92.rs-nek adott interjújában szenzációsnak nevezte a 2014-es esztendőt. “Sokadik alkalommal mutatta meg az szerb póló, hogy a legjobb tud lenni az országban a többi sportág közül. Az emberek elvárják sikereket és nagy büszkeséggel tölti el őket ha győzünk. Mit is lehet mondani a 2014-es évre? – Talán azt, hogy zseniális esztendőt zárt a sportág. A FINA által kapott díjról pedig elmondta: Óriási megtiszteltetés, nagyon fontos számomra a trófea, amit már második alkalommal kaptam meg. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a csapat nélkül nem értem volna el semmit, a legtöbb érdem így talán az övék.”

Az interjú sok témát érint, ezek közül a legérdekesebb talán amikor Filipovics a siker titkáról beszél, és kiemeli Dejan Szavics személyét, aki a 2013-as kudarc után, amikoris hetedik lett a csapat a vb-n, még Dejan Udovicsics irányítása alatt helyre rakta a társaságot. Ami pedig a jövőt illeti, az idei év legfontosabb célkitűzéseként a Riói olimpiára való kvalifikációt jelölte meg a sztár.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek