2018 március 06.

Fiatalos lendület – Íme, a hollandok elleni bő keret

Märcz Tamás kihirdette a hollandok ellen készülő világliga csapatát. A kapitány fiatal csapattal ugrik vízbe Debrecenben.

marcztamas2017vizesvb01

Fotó: MTI

Március 20-án Hollandia ellen száll vízbe férfi válogatotttunk a világliga selejtezőjében. a debreceni összecsapásra a kapitány megnevezte játékosait.

Érdekesség, hogy Vámos Mártonra nem számít Märcz Tamás, a klasszisnak pihenőt adott, így Zalánki Gergő mellett Vadovics Viktorra fog nagyobb szerep hárulni. A Fradi adja a válogatott gerincét , hiszen a zöld-fehér csapatból öt játékos került be a bő keretbe, köztük az egyre stabilabbban szereplő Vogel Soma. Az is figyelemre méltó, hogy sok fiatal kaphat szerepet a csapatban.

Märcz Tamás elmondta: Azért a kinti mérkőzésen látszott, a hollandok képesek kellemetlen perceket okozni, szóval lebecsülni nem szabad őket. Tizennégy játékost hívtam meg. Ha csak két napunk is lesz közösen, a tapasztalatok azt mutatják, nem tudunk tizenhárman rendesen edzeni, gyakorolni, szükség van még egy játékosra. A meccskeretet majd a helyszínen, Debrecenben jelölöm ki. A keretben ezúttal nem található Vámos Márton neve, aminek egyszerű oka van: szeretném a csapatot nehezebb helyzetbe hozni. Marci szerepe ugyanis nagyon meghatározó, sokszor olyan helyzetből is eredményesek vagyunk, ami nem feltétlenül kidolgozott helyzet, kvalitása azonban átlendíti egy-egy nehéz helyzetben a csapatot. Tekintettel arra, hogy bármikor bármi megtörténhet, ő sem lesz feltétlen mindig a vízben, muszáj erre is felkészíteni a csapatot. Ráadásul – mint többen természetesen – komoly terhelés alatt van, ezúttal kap egy kis pihenőt. Felhasználom a mérkőzést arra, hogy kicsit fiatalabb, bátrabb csapatot dobunk majd harcba. Vannak, akik újra, vagy először vannak a keretben, és az utóbbi időben folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak a klubjukban. Ide tartozik Nagy Ádán, aki a sérüléséből jött vissza az utóbbi hónapokban, és ha még nincs is százszázalékos fizikai állapotban, de egyre inkább közelít ahhoz, védőként és gólerős játékosként is bevethető. Sedlmayer Tamásról nyáron, az Universiade-n jó tapasztalatokat szereztem, az erős Fradiban is meghatározó, meccseket eldöntő szerepet játszik, mindenképpen szeretném megadni neki a válogatottban is a lehetőséget. Újra velünk lesz Vadovics Viktor, akivel elégedett voltam legutóbb, mondtam is neki, hogy ezen a meccsen számítok rá – ráadásul vele és Zalánki Gergővel meglesz a két balkezes, azaz szerkezetileg sem változunk. Centerben Német Toni az Európa Kupa-selejtezőn velünk volt, a Fradiban is jól játszik, üde színfoltja a posztján a versenynek. A védőknél is folyamatosan forgatom a csapatot, ezúttal a múltkor mellőzött, de nem elfelejtett Török Béla is ott van, ezen a poszton is nagy a verseny a játékosok között – fejezte be az mvlsz.hu-nak.

A hollandok elleni bő keret:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Zalánki Gergő (Szolnok)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek