2015 november 30.

Férfi világliga: Nehéz feladat előtt a Benedek-csapat

Hárai helyett Bedő a válogatottban. Hosszú út, és nem éppen könnyű meccs vár a srácokra Patraszban.

1078084

Fontos mérkőzés előtt a magyar válogatott. Holnap a világliga csoportunkban a szintén 100%-os görögök ellen küzd meg a csapat Patraszban. Az ellenfél igen jó formát fut a vb óta, ahol harmadik helyen végeztek. A csoportban 17-3-ra verték a románok, majd 18-10-re a grúzokat. Az Olympiakosz – ahol tizenegy válogatott játékos játszik – a hétvégén elkapta a Rijekát is. A hellén együttes 7-4-re verte a horvátokat. Úgyhogy nem lesz egy sétagalopp ez a találkozó.

A csapat ma utazik Patraszba. Hárai helyett – aki megsérült – Bedő kapott behívót. A csapatba ismét láthatjuk majd Hosnyánszkyt, de a két Varga és Madaras kimaradt. A görögöknél, mint már említettük tizenegy játékost az Olympiakoszt erősíti, érdekesség, hogy klubcsapat és a válogatott edzője, egy és ugyanaz, Thodorosz Vlahosz. A hellénekkel a vb nem, de az elmúlt világliga-selejtezőjében találkoztunk. Legutóbb Győrben nyert a csapat 12-11-re.

A mérkőzés holnap 19 órakor kezdődik. A találkozót Andrij Franulovics (horvát), Vojin Putnikovics (szerb) vezeti majd.
A görög válogatott világliga kerete:

Manolisz Mylonakisz, Kiriakosz Pontikeasz, Angel Vlachopulosz, Krisztodulosz Kolumbusz, Vangelis Delakas, Kosztasz Mourikisz, Ioannis Fountulisz, Alexander Fur, George Derviszisz, Stefanosz Galanopulosz, Kosztasz Gennidouniasz (Olympiakos), Kosztasz Gouvia, Kriristosz Afrudakisz, Thanassis Kriysospathisz (NO Vouliagmeni), Kosztasz Galanidisz (NO Chios), Kosztasz Flegkas (Panatinaikosz), Manolisz Prekasz (ANO Glyfada).

a magyar válogatott világliga kerete a görögök ellen:

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Vámos Márton, Mezei Tamás (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo)

A világliga harmadik fordulójának programja:

December 1.:

Görögország-Magyarország (Patrasz)

Grúzia-Románia (Tbiliszi)

Spanyolország-Franciaország (Barcelona)

Montenegró-Szerbia (Budva

Oroszország-Törökország (Moszkva)

Horvátország-Olaszország (Dubrovnik)

A csoportok állása:

A-csoport:
1. Görögország 6 pont, 2. Magyarország 6 pont, 3. Románia 0 pont 4. Grúzia 0 pont

B-csoport
1. Szerbia 6 pont, 2. Montenegró 3 pont, 3. FRanciaország 0 pont, 4. Spanyolország 0 pont

C-csoport:
1. Horvátország 6 pont, 2. Olaszország 6 pont, 3. Oroszország 0 pont, 4. Törökország 0 pontHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek