2015 március 17.

Férfi világliga: eldőlhetnek a csoportelsőségek

Teljes fordulót rendeznek a férfi vízilabdázók világligájában. Számunkra természetesen a mieink bukaresti vendégjátéka a legérdekesebb, de lesz olasz-montenegrói és orosz-spanyol találkozó is.

dinamo

A vízilabdázók férfi világligájának európai selejtezőcsoportjaiban ma teljes fordulót rendeznek. Ezen kívül még egy játéknap szerepel a programban, tehát amennyiben a másodikok ma pontot, pontokat vesztenek, a csoport élén álló országok akár már ma révbe érhetnek. Az első helyezettek jutnak a nyári, bergamói fináléba (június 23-28).

A magyar csoportban a mieink győzelme és egy görög pontvesztés minden kérdést eldöntene. A B-csoportban a szerbek minden bizonnyal legyőzik a németeket, itt az orosz-spanyolon múlik minden. A C-csoportban feltételezhető a horvát siker Franciaország felett, a nagy rangadó az olasz-montenegrói lesz.

A román – magyarról korábban írtunk, a hazaiak kerete itt olvasható, Benedek Tibor pedig a következő játékosokat veti be. A helyszín a 32-szeres román bajnok Dinamo uszodája lesz (képünkön), amelyet Anatolie Grienescuról, a román szövetség tavaly elhunyt elnökéről neveztek el, és amely jelenleg egyetlen román játékosnak otthona – Dragos Stoenescu ugyanis a Dinamo pólósa.

Férfi világliga, európai csoportselejtezők

Március 17, kedd (közép-európai idő szerint):

17.00 Románia – Magyarország (TV: DigiSport1)

18.00 Szerbia-Németország

18.00 Horvátország-Franciaország

19.00 Görögország-Szlovákia

19.00 Oroszország-Spanyolország

20.00 Olaszország-Montenegró

A csoportok állása:

A-csoport:

1. Magyarország 12
2. Görögország 9
3. Románia 2
4. Szlovákia 1 pont

B-csoport:

1. Szerbia 12
2. Oroszország 9
3. Spanyolország 3
4. Németország 0 pont

C csoport

1. Horvátország 15
2. Olaszország 11
3. Montenegró 7
4. Törökország 3
5. Franciaország 0 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek