2019 június 25.

Férfi válogatott: tizenhatan folytatják

Märcz Tamás négy játékossal bővített a világliga alatt a Margitszigeten készülő csapatát.

A világliga ötödik hely után a héten folytatódik a vb-re való felkészülés. A kapitány a tizenkét itthon maradt játékost további négy Belgrádban szereplő pólóssal egészítette ki.  Bátori Bence, Német Toni, Kovács Gergő és Jansik Dávid csatalakozik a kerethez.

„Reális cél volt előzetesen a belgrádi négy közé jutás, a látottak alapján mindez megvalósítható is lett volna. A csapatban tíz olyan játékos szerepelt, akik játszottak az idényben a válogatottban, köztük három világbajnok, Európa Kupa- és Világkupa-győztesek, Eb-ezüst- és bronzérmesek. Az elődöntős spanyol és ausztrál válogatottal egyaránt döntetlenre végeztünk a meccsen, nagyon sajnáljuk, hogy a horvátokkal és a szerbekkel nem kertültünk össze. Több kulcsjátékosunk nélkül ez nem rossz teljesítmény, még akkor sem, ha jobb pozícióban reménykedtünk.”

– mondta Märcz Tamás a sövetség honlapjának.

A válogatott vb-kerete:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Hárai Balázs, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő, Bátori Bence, Német Toni, Kovács Gergő, Jansik DávidHozzászólás jelenleg nem lehetséges.