2017 január 04.

Férfi válogatott – Fontos első lépések

Új kapitánnyal és megújult kerettel kezdi meg a felkészülést férfi válogatottunk, immár a budapesti vb jegyében. 

vizilabda altalanos02

Csütörtökön Szolnok felé veszik az irányt a férfi válogatott meghívottjai. Märcz Tamás ugyanis néhány napig edzést vezényel a csapatnak. Az első lépések különösen fontosak a megújult gárda életében. Mint ismeretes, az új kapitány stábjában helyet kapott Gerendás György és Németh Zsolt. Az orvosi feladatokat továbbra is dr. Gábor Antal fogja ellátni, míg a gyúró, Illés Roland maradt.

„Nagyon kevés lehetősége van a válogatottnak az összetartásokra a bajnoki szezon végéig, ez a január eleje az egyik ilyen időszak, amit mindenképpen meg kell ragadni, hiszen legközelebb csak a februári Volvo-kupán tudunk találkozni, ahol gyakorlatilag azonnal meccseket játszunk. Nyitottabb és egy kicsit bővebb keretet állítottam össze, mint amit eredetileg terveztem, figyelembe vettem klub- és játékosérdekeket is. Szerettem volna kicsit elszeparálni a csapatot, ezért megyünk most Szolnokra. Csütörtök este érkeznek a program szerint a játékosok. Pénteken és szombaton napi két vízi edzés, vasárnap délelőtt egy edzés lesz. A péntek esti edzésünk a sajtó előtt nyilvános lesz. Vannak fontos játékosok, akik hiányoznak a mostani keretből, legtöbbjükkel beszéltem. Remélem a jövőben számíthatok a részvételükre” – mondta az újdonsült kapitány. Továbbra is az a legfontosabb cél, hogy az idei budapesti világbajnokságra a lehető legerősebb kerettel szerepeljünk majd. Azt gondolom, hogy ez egy felejthetetlen sportélmény lehet minden játékosnak, aki majd részt vehet, és minden áldozatot érdemes meghozni érte” – fogalmazott Märcz Tamás a waterpolo.hu-nak a keret kihirdetésekor.

Meghívott játékosok névsora: 
Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (DVSE), Nagy Viktor (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Kovács Gábor, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Zalánki Gergő (OSC), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Kovács Gergő (Eger), Fülöp Bence, Jansik Dávid, Mezei Tamás, Vámos Márton (Szolnok), Kovács Péter, Török Béla (BVSC), Manhercz Krisztián, Sedlmayer Tamás (Szeged), Tóth Márton (FTC)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek