2015 október 12.

Férfi válogatott: Megfiatalított kerettel fogadjuk Grúziát

Benedek Tibor keretet hirdetett az ősz első meccsére. A szakvezető a fiataloknak szavazott ezúttal bizalmat, így friss Universiade-győztest, és ifi-világbajnok is bekerült a csapatba.Benedek Tibor

14 fős keretnek szavazott bizalmat Benedek Tibor Grúzia ellen. Több meghatározó játékos most nem kapott meghívót. Decker Ádám és Tóth Márton is ott lesz Szolnokon, akik nem kerültek be a nyári csapatba.

Helyet kapott a csapatban Bisztritsányi Dávid, az OSC kapusa, Nagy Ádám, az újbudaiak junior vb-bronzérmes, ifjúsági-világbajnok védője, Zalánki Gergő, az egriek szintén junior vb-bronzérmes, korábban vb-ezüstérmes játékosa is. Visszakerült a válogatottba Decker Ádám és Tóth Márton, ők a nyáron nem kaptak bizalmat a kazanyi világbajnokságon.

 “Fiatal a keret, kétségtelen, Gór-Nagy Miklóson és Decker Ádámon kívül több meghatározó játékos most nem kapott meghívót. Ennek egyik oka, hogy a csapat a grúzok elleni mérkőzés előtt a Szolnokkal készül majd együtt, ez pedig mindkét fél számára nagyon fontos és hasznos lesz, mindenféle szempontból – utalt a kapitány arra, hogy a BL-selejtező előtt álló szolnoki csapatból ezúttal nem hívott meg senkit. – A mostani egy tizennégyes keret, egy valaki marad majd ki a keddi meccsen. A következő Világliga-selejtezőkre a keret változni fog” – mondta Benedek az mvlsz-hu-nak.

A magyar férfi válogatott kerete:

Kapusok: Lévai Márton (Debreceni VSE), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel (ZF-Eger), Nagy Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Zalánki Gergő (ZF-Eger), Tóth Márton (Ferencváros-PQS-Waterpolo), Hárai Balázs (ZF-Eger), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Bátori Bence (A-Híd-OSC-Újbuda), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo)

A Világliga-selejtező következő meccse: (Október 20., kedd):

16:00 Magyarország-Grúzia – (TV: M4 Sport, élő)

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek