2016 március 08.

Férfi válogatott: Fontos döntés előtt Benedek

Pár napon belül kihirdeti Benedek Tibor az olimpiai kvalifikációra keretét. A program már megvan Triesztig.

Benedek Tibor023

Hamarosan kerethirdetés (Fotó: MTI/archív)

Kerethirdetés előtt a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Benedek Tibor az április eleji trieszti kvalifikációs tornára hamarosan kihirdeti csapatát, erről az inforadio-nak beszélt: “A játékosok rengeteget játszanak. Látszik a mérkőzéseken a verekedésekből és a küzdelmekből, hogy közeledik az olimpia. Mindenki szeretne helyet kapni a csapatban, és többet is tesz meg ezért, mint normális esetben. Ennek örülök, nagyon jó teljesítményeket látok, látok olyanokat, akik kifejezetten többet tesznek azért, hogy válogatottak legyenek. Azt gondolom, hogy ez a helyes út, és ennek meg lesz az eredménye” – fogalmazott a a kapitány.

A felkészülés programja is megvan már: “A felkészülés elején egy három napos edzőtáborba utazunk, ahol a német válogatottal játszunk, a következő héten pedig a spanyol válogatott jön hozzánk. Így gyorsan el fog menni a három hetes felkészülés. Emellett magunkban edzünk, április 1-jén pedig utazunk Triesztbe, 3-án kezdődik a torna” 

A kvalifikációs tornáról a legjobb négy együttes jut ki az olimpiára. A legfontosabb nap, így április 8.-a lesz, amikor a negyeddöntőt rendezik.

A trieszti torna csoportjai: 

Férfiak:

A-csoport: Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia

B-csoport: Olaszország, Kazahsztán, Dél-Afrika, Spanyolország, Németország, Hollandia.

A program: 

Április 3., vasárnap:
Franciaország–Magyarország
Április 4., hétfő:
Kanada–Magyarország
Április 5., kedd:
Magyarország–Románia
Április 6., szerda:
Oroszország–Magyarország
Április 7., csütörtök:
Magyarország–Szlovákia

A negyeddöntőt április 8-án rendezik, míg az elődöntőt és a döntőt egy-egy nappal később.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek