2015 december 04.

Férfi válogatott: Eb utazó csapat még az idén

Tizenhatos Eb-keretet tervez a kapitány, amit még az idén szűkíteni fog. Benedek Tibor az elkövetkezendő egy hónapról és az elmúlt szezonról…

Benedek Tibor

Rövid értékelést adott a mögöttünk hagyott szezonról valamint az elkövetkezendő időszak terveit is vázolta Benedek Tibor az Inforádioban. (Itt meghallgatható a beszélgetés)

“Ez volt a legnehezebb év” – kezdte a kapitány az értékelést. Az első év nagyon jól sikerült, rögtön világbajnokok lettünk. A következő évben, ugyan ezüstérmesek lettünk az Eb-n, de ezt is nagyon jó eredménynek tartottam. Ez az év az, ami a vb-hatodik hellyel hozott egy nehézséget. Ebből a nehézségből próbálunk azért a mai napig újraépülni. Ennek jegyében telt ez a három Világliga-mérkőzés is. Nagyon sok fiatal játékost próbáltam ki, ennek volt talán az utolsó tesztje ez a görögországi Világliga-mérkőzés, amelyen azért viszonylag könnyen szenvedtünk vereséget.

A kapitány szerint ennek ellenére jó úton jár a csapat. Bízik benne, hogy az Eb-keretben az idősebb játékosokkal kiegészülve hozni fog egy új lendületet. “Remélhetőleg, hogy azaz egy gól, ami nem a javunkra döntött a nyáron, azon az Olaszország elleni negyeddöntőn, most majd a horvátok vagy a szerbek elleni negyeddöntőn már a javunkra dönt.”

Az Eb-re rátérve Benedek elmondta, hogy tizenhatos keretet fog hirdetni, amiből még az idén szűkíteni fog, tehát megtudhatjuk decemberben az utazó csapatot. A változásról és az esélyekről pedig így fogalmazott: Nem tudom, mert nem látom én ezt olyan rossznak, azért ezek a mérkőzések mindig egy-egy góllal dőlnek el, az idei évig ez az egy gól a javunkra volt, általában, idén pedig általában nem a javunkra. Ezt kell visszafordítani, ehhez kell rengeteg önbizalom és csapategység. – fejezte be a kapitány.

Fotó: MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek