2015 június 01.

Férfi válogatott: Benedek Tibor keretet hirdetett a nyárra!

A szövetségi kapitány megnevezte bő keretének tagjait a nyári eseményekre. A világliga valamint a vb csapatból, a tavalyi Eb együtteshez képest, hiányzik: Szivós Márton, Decker Ádám és Tóth Márton.

benedek tibor edzes01

Fiatalabb csapattal vág neki a nyárnak Benedek Tibor. három nagy kimaradó is van az Eb együtteshez képest, de bekerült a csapatban Manchercz Krisztián és Német Toni is.

A kapitány eképp nyilatkozott.: „Hárman hiányoznak az Európa-bajnoki keretből, Szivós Márton, Tóth Márton és Decker Ádám. Ezzel kapcsolatban arra a folyamatra tudok utalni, ami korábban már elkezdődött, és ez ezen a nyáron folytatódik is. A keretben egyre több fiatal játékos kapja meg a lehetőséget és a bizalmat, a riói olimpia és a jövő csapatának kialakítása jegyében. Általánosságban annyit tudok mondani, hogy a Bajnokok Ligája hatos döntője nem segített a döntésemben, nem ez alapján alakítottam ki a keretet. Szeretnék ezen a nyáron egy fiatalabb, gyors csapatot látni. A bakui Európa Játékok után kereten kívüli játékosként csatlakozik hozzánk Nagy Ádám.”– fejezte be az mvlsz.hu-nak.

Az első megmérettetés Bergamóban lesz majd, a világliga szuperdöntőjében, június 23. és 28. között. A vb-t július  27. és augusztus 8. között rendezik meg, Kazanyban.

A magyar férfi válogatott bő kerete a nyárra:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Lévai Márton

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Jansik Dávid, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc, Manhercz Krisztián, Bátori Bence, Hárai Balázs, Német Toni, Bedő Krisztián

Sz. B.



Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek