2016 július 18.

Férfi válogatott: Benedek elégedett, de már a szerbek vannak a célkeresztben

Nem sokat pihenhet a BENU-Kupa után a Benedek-csapat, hiszen ezen a héten Szerbiába utazik a csapat. Kétkapuk sora és egy barátságos mérkőzés vár az együttesre a nagy rivális ellen. 

BenedekTibor20160629

Mindhárom mérkőzését megnyerte a magyar válogatott a BENU-Kupán. Sorrendben az olimpiai bajnok horvátokat, a grúzokat és az ausztrálokat is megverte a csapat. Az utolsó összecsapáson Elvis Fatovics együttesétől tizenöt gólt kapott, ami nem megszokott. “Kicsit sok gólt kaptunk. Vannak ilyen meccseink, Triesztben volt a Kanada elleni. Igazából a védekezést meg tudjuk oldalni, a lényeg az, hogy a csapat nagy erős volt fejben, bármennyire is jött az ausztrál csapat mindig tudtunk újítani. 34 lövése volt mindkét csapatnak, ami nagyon sok. Ez egy jó tapasztalt volt, hiszen az olimpián csoportellenfelünk lesz Ausztrália. – mondta Benedek, akitől egy rövid értékelést kértünk a BENU-Kupáról – A támadójátékunk nagyon megerősödött. Ebbe bele kell vennünk a védelmet is, mert nem lesz mindig olyan meccs, hogy tizenhat gólt fogunk lőni. A legfontosabb a horvát és az ausztrál találkozó volt. Összeségében elégedett vagyok, de tudom, hogy ez egy lépés volt a célunk felé.”

Az együttes nem sokat pihen, hiszen a hét elején már Szerbiába hivatalos, ahol a Világ- és Európa-bajnokkal kétkapuzik a csapat. A következő állomás a szerbek elleni kétkapu lesz. Kicsit az a feladatunk, hogy Szerbiát szokjuk. Régóta nem játszottunk ellenük, a budapesti Eb óta. Nagy szükségünk van egy papíron jobb csapat ellen játszani, és egyre jobban megszokni azt a stílust, amit ők képviselnek.” Nem sok van hátra a riói olimpiáig, hiszen július 30-án már utazik a csapat. Az első meccset éppen a szerbek ellen vívjuk augusztus 6-án.

Az olimpiai programja válogatottainknak.:

Férfiak, csoportmérkőzések:

Augusztus 6., szombat:

9.00 Szerbia–Magyarország (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 8., hétfő:

13.00 Magyarország–Ausztrália (m. i.: 18.00)

Augusztus 10., szerda:

10.20 Görögország–Magyarország (m. i.: 15.20)

Augusztus 12., péntek:

09.00 Magyarország–Japán (m. i.: 14.00)

Augusztus 14., vasárnap:

20.50 Brazília–Magyarország (augusztus 15., m. mi.: 1.50)

Nők, csoportmérkőzések:

Augusztus 9., kedd:

09.00 Magyarország–Kína (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 11., csütörtök:

13.00 Spanyolország–Magyarország  (m. i.: 18.00)

Augusztus 13., szombat:

13.00 Magyarország–Egyesült Államok (m. i.: 18.00)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek