2014 július 04.

Férfi válogatott: A Világliga után újra edzésben a csapat

A vasárnap véget ért világliga után ma már ismét edzettek a srácok. Benedek Tibor és a csapat mostmár minden idegszálával az Eb-re koncentrál, ahol a közönség kiemelt figyelmet kap a meccseiken.

20140625 ferfi valogatott edzes7
A keret szerdai sajtónyilvános edzésén a szakvezető elmondta, hogy csapata nehéz csoportba került, ahol négyen pályáznak a három továbbjutó helyre. Kiemelte: ‘már az első, spanyolok elleni mérkőzésen nagyon fontos a győzelem, hogy elkerüljük más csapatok összejátszását, és a saját kezünkben legyen a sorsunk’. (Tekintse meg munkatársunk képriportját)

Benedek szerint idén egyedül a szerbek emelkednek ki a mezőnyből, míg tavaly mellettük ott voltak az olaszok is, de a csapatnak mindenki ellen fel kell készülni.  Véleménye szerint a felkészülés első négy hetében nagyon sokat fejlődött a magyar válogatott, elsősorban mozgásban, védekezésben és az emberfórok kihasználásában, de még nincs csúcsformában, és az Eb rajtjáig hátra lévő három hétben fizikai állapotban és koncentrációban még tovább javulhat. Beszélt arról is, hogy az ellenfelek közül a spanyol csapatot ismeri a legkevésbé, mert az elmúlt másfél évben nem játszott ellenük a válogatott.

Ami a közönséget illeti, Benedek szerint nem az a fontos, hogy telt ház legyen a Margitszigeten, hanem az, hogy igazi szurkolók menjenek ki a magyar csapat mérkőzéseire, mert a hazai pálya előnye elsősorban a fantasztikus hangulatban mutatkozik meg. A kapitány beszélt arról is: játékosait többféle módszerrel készítik fel arra, hogy el tudják viselni a hazai szereplés okozta fokozott lelki terhelést.

Kétszeres olimpiai, és világbajnokunk Madaras Norbert azt taglalta, mennyire jók a szerbek, a játék minden elemében, ahogy fogalmazott ellenük mindig koncetrálni kell, mert ha egy kicsit is kihagysz könyörtelenül megbosszulhatják.

A kezdődő infarktussal április elején műtött Szívós Márton úgy vélte, a csapat éppen ott tart a felkészülésben, ahol most tartania kell, egészségi állapotát illetően pedig úgy nyilatkozott, hogy teljesen rendben van.

A sajtóeseményen bejelentették, hogy az MVM – mint az Eb főszponzora – szurkolói kampányt indít, amelynek keretében keresik a legfanatikusabb szurkolói csapatokat. A hétfős társaságok az MVM Facebook-oldalán jelentkezhetnek fotóikkal és rigmusaikkal. A győztes szurkolói csapat tagjai belépőt nyernek az Eb összes mérkőzésére.

Az Európa-bajnokság július 14 és 27. között lesz, addig még július elején a férfi válogatott Németországba hivatalos egy felkészülési tornára.

MTI / vizipolo

Fotó: vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.