2015 augusztus 12.

Férfi szinkronúszás?! – Hamarosan valósággá válhat!

Nem is olyan régen még szinte elképzelhetetlennek tűnt számunkra, hogy férfi versenyzőt lássunk a szinkronúszó mezőnyben. Egy új törekvésnek hála, kazanyban megtört a jég és vegyes párosban bemutatkozhattak ez első versenyzők a vizes vébé keretein belül.

A világbajnokságok történetében először Kazanyban mutatkozott be a szinkronúszó vegyes páros, melyben egy férfi és egy nő adott elő koreográfiát. A tervek szerint szinkronúszásról művészeti úszásra keresztelik át a sportágat és az is egyre bizonyosabbnak látszik, hogy 2021-es világbajnokságon már csapatban is helyet kapnak a férfiak, akiknek a testi ereje még látványosabb dobásokat tesz majd lehetővé.

szinkron

Korábban több magas rangú vezető hallani sem akart a férfiak bekapcsolódásáról a szinkronúszásban, így a változás oka elsősorban az, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a nemek egyenlőségét hirdeti ott is, ahol eddig kizárólag hölgyek versenyezhettek.

És így néz ki a valóságban egy vegyes páros előadása. Feljebb az amerikai Kristina Lum Underwood és Bill May produkcióját láthatjuk, így mindenkinek lehet elképzelése a dologról, hogy miként is fest egy férfi szinkronúszó mozgása.

 

N.V.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek