2017 január 02.

Férfi Ob I/b: Szombathelyen nincs megállás

Meg kellett változtatni a szezon előtti célokat az újoncnál. 

avus2016

Szombathelyen már a felsőház a cél (Fotó: frisss.hu)

A Szombathely 12. forduló után a 4. helyen áll a férfi Ob I/b B-csoportájban. Az újoncnál a szezon kezdet előtt még a bentmaradás volt a cél, de a sikeres rajt után már a felsőházba szeretne kerülni az együttes.

“A csapatszellem, az edző, az elvégzett munka volt a srácok kiváló teljesítményének lényege. Itthon játszik ezután mindig az AVUS, eddig Kőszegen, Celldömölkön edzettünk, áldozatos munka volt ez, mindenkinek csak köszönettel tartozunk.  “

– fogalmazott Juhász Tibor az AVUS elnöke a frisss.hu-nak.

Szombathelyen nemcsak a csapatnál, de az infrastruktúrában is óriási a fejlődés. Az fejlesztésekről és az új medencéről, így nyilatkozott a kluv első embere: “2017 augusztusában kell beköltöznünk. Ha ez megvalósul, ha befejeződik a rekonstrukció, akkor indulhat a Modern Városok Program, mellyel a további fejlesztési ütemek is létrejöhetnek. Egyébként az új medencénk lenne a 2018-as junior vízilabda világbajnokság helyszíne.”

Visszatérve a vízilabda csapatra a bajnokság február 25-én folytatódik az együttesnek. Juhász Tibor a pontvadászattal és az elvárásokkal kapcsolatban kifejtette: A felnőtt csapat tagjainak karácsony és szilveszter között kis pihenést engedélyezett a vezetőedző, Matajsz Márk, aki továbbra is kemény munkát vezényel, január elején már indul is az alapozás. Az elvárásainkat a csapat eddig túlteljesítette, a minimális célunk ugyanis az volt, hogy ne essünk ki. Úgy gondolom, hogy most már a felsőházba is kerülhetünk, tehát akár az OB I/B középmezőnyében is végezhetünk. Elégedettek szeretnénk lenni a szezon végén. Az OB I-be történő feljutás idén még irreális, de a következő években azon leszünk, hogy Szombathelyen is elsőosztályú vízilabda-meccseket láthasson a közönség – fogalmazott az elnök.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek