2015 május 16.

Férfi Ob I/B: Nagy lépést tett a Miskolc az első osztály felé

Tovább szárnyal a Miskolc az Ob I felé, miután a Tatabánya elleni rangadót is megnyerte. Riválisával szemben, így három pont az előnye, de még egyszer megmérkőznek idén a felek.

miskolc012

A mai nap kérdése az volt, vajon a Miskolc vagy a Tatabánya tud-e előnyre szert tenni a felsőházi rangadón vagy esetleg egy döntetlennel még izgalmasabbá teszik a feljutásért folytatott csatájukat. Nos, Szilágyi Péter együttese hat góllal győzött otthon, így lélegzetvételnyi előnybe került a Tatabányával szemben.

A mérkőzésen, negyedről-negyedre növelte a különbséget a Miskolc. A hazaiaknál Hegedüs István háromszor is mattolta az amúgy 62%-al védő Pellét. Jegyezzük meg a kapusokon semmi nem múlt, hiszen a túloldalon Bendes is jól hárította a lövéseket, 75%-al védett.  A harmadik negyedben 8-4-re mentek a miskolciak, a végén pedig 11-5-öt mutatott az eredményjelző.

A Miskolc mostani győzelmével sem dőlhet hátra, bár kétségtelen, hogy nagy fegyvertény a megszerzett három egységük. Három forduló azonban még hátra van a másodosztályból, ahol az utolsó körben Tatabányára látogat Szilágyi Péter együttese.

Ha minden maradna így a Miskolc egyenes ágon jutna fel az OB I-be, a Tatabánya pedig osztályzót játszana a KSI-vel. Elképzelhető azonban, hogy jövőre létszámbővítést jelent be a Szövetség, – amiről már írtunk – ekkor változnának a dolgok.

Férfi Ob I/B, rájátszás: (harmadik kör):

Miskolc VLC – Tatabányai VSE 11 – 5 (2-1, 2-1, 4-2, 3-1)
Gólszerzők: Hegedűs István 3, Keresztúri 2, Somlai 2, Major 1, Hegedűs Bence 1, Jakab Dániel 1, Hazui 1 illetve Császár 2, Kalanovics 2, Garancsy 1

Gól/Emberelőnyből: 1/1 illetve 2/6
Gól/Büntetődobás: 3/3 illeetve 2/2
Kipontozódott: Hegedűs Bence illetve –

Az ob I/B-s felsőház:

1. Miskolci VLC 21 pont
2. Tatabányai Vízmű 18 pont
3. BVSC-Zugló 6 pont
4. Ybl WPC 3 pont
5. Honvéd Utánpótlás 3 pont
6. Neptun VSC 3 pont

A következő három meccse a Tatabányának: Honvéd UVKSE (i), BVSC-Zugló (o), Miskolc (o)

A következő három meccse a Miskolcnak: Neptun (i), YBL (o), Tatabánya (i)

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek