2015 május 09.

Férfi Ob I/B: Meglepően simán győzött a Tatabánya a BVSC ellen

A Tatabánya a BVSC ellen sem tudott hibázni. A ma délelőtti mérkőzés szorosnak indult, de a második negyedben Zantleitner Tamás együttese elhúzott a nagyon pontatlanul játszó vasutasok ellen.

2015 tatabanya02

Jól áll a Tatabánya az Ob I/b-ben. (Fotó: vizipolo.hu)

A felsőházban már mindegyik mérkőzésnek dupla jelentősége van.  Ez ma, a második fordulóban sem volt másképp. A napot második helyen tanyázó Tatabánya kezdte  a BVSC-Zugló együttese ellen vendégeként.

A mérkőzés elején három gól is ötösből esett, egyet a BVSC-nek még egyet a Tatabányának ítéltek. A végrehajtó felek pedig nem tudtak hibázni. Ezek után már az emerelőnyös gólok is kezdtek jönni. Előbb Pintér egyenlített majd Kiss ismét a vendégekhez ragadta a vezetést. A második negyed a Tatabányáé volt. Pellle hátul elkapta a fonalat, elől pedig Kalanovics, Bene, Mészáros majd ismét Kis volt eredményes, így már 7-2-re vezetett forduláskor a Tatabánya.

2015 tatabanya03

A harmadik nyolc percben sem változott semmi. A vasutas csapat továbbra sem talált önmagát, még a másik oldalon összeszedett játékot láthattunk, így az utolsó negyed előtt csak az eredmény számszerűsége volt a kérdés. A záróakkordban a vendégek kapusa tovább parádézott, Pelle 83%-os védési hatékonyásggal fejezte be a találkozót, és elégedetten pacsizhatott csapattársaival. A tatabányaiak felléptek az első helyre az Ob I/B-ben, igaz a Miskolc egy meccsel kevesebbet játszott.

A férfi Ob I/B rájátszás 2. fordulójának párosítása:

BVSC-Zugló-Tatabányai Vízmű 4 -12 (2-3, 0-4, 2-3, 0-2)
Laky U., vezette: Horváth, Petik

Gólszerzők: Mészáros 1, Rábavölgyi 1, Pintér 1, Mátyok 1 illetve Garancsy 4, Kiss 3, Kalanovics 2, Bene 2, Mészáros 1

Gól/Büntetődobás: 1/1 illetve 4/4
Gól/Emberelőnyből: 3/8  illetve 2/6

Zantleitner Tamás, a vizipolo.hu-nak: Készültünk, mert tudtuk, hogy jó csapat a BVSC. Az eleje szoros is volt, aztán lépésről-lépésre elmentünk. Lászik, hogy rutinosabb játékos alkotják a csapatot. A mi oldalunkon Pelle Balázs rendkívül jól védett ennek is köszönhető a nagyarányú győzelmünk.  Tartjuk a Miskolccal a lépést, nehéz lesz a következő találkozónk, hiszen idegenben játszunk ellenük, ahol ők az esélyesek.

További, mai találkozók:

19:00 Ybl WPC-Pannergy-Miskolci VLC

Honvéd Utánpótlás-Neptun VSC (május 21-én)

Az ob I/B-s felsőház:

1. Tatabányai Vízmű 18 pont
2. Miskolci VLC 15 pont
3. BVSC-Zugló 6 pont
4. Ybl WPC 3 pont
5. Honvéd Utánpótlás 3 pont
6. Neptun VSC 3 pont

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek