2018 szeptember 09.

Férfi Ob I: visszavonult a Szombathely vízilabdázója

Húsz év vízilabdázás után választania kellett a játékosnak. 

kutasiromeo01

Három éve érkezett Ceglédről Kutasi Rómeó Szombathelyre, akinek most egy nehéz döntést kellett meghoznia a mindössze 26 éves pólósnak.

Nem volt egyszerű meghoznom a döntést, de muszáj volt választanom a profi sport és a civil élet között – kezdte Kutasi Rómeó az aligator.hu-nak. – Tavaly nyár óta ugyanis a Dunántúli Baby A-bajnokságban szereplő 2007-es csapatunknak vagyok az edzője, emellett az OB I-ben is helyt kellett állnom. Be kellett látnom, az edzősködés és a vízilabda együtt már sok Jövőben csak az edzősködésre koncetrálok és a civil életben is vannak lehetőségeim. Hétközben kilenctől este fél tízig gyakorlatilag az uszodában voltam, hol az OB I-es együttesemmel edzettem, hol pedig a kicsiknek tartottam tréninget. Gyakran délben a levessel együtt kértem ki a második fogást, annyira kevés időm volt. Akadt olyan három-négy hét, amikor az edzések, mérkőzések miatt egyetlen szabadnapom sem volt. Hosszas vajúdás után még februárban közöltem döntésemet Matajsz Márkkal, az OB I-es csapat vezetőedzőjével. Most volt egy pont, ahol akadt lehetőségem váltani, van döntési lehetőségem választani az edzősködést a civil élet mellett. Azt gondoltam, húsz évnyi vízilabdázás után nehezebb lesz abbahagyani. Ám sokat segített a váltásban, hogy a nyári olaszországi nemzetközi utánpótlás-tornán a fiatalokkal több mint száz csapat közül harmadik helyen végeztünk. Ez a fantasztikus eredmény, a srácok játéka akkora élményt nyújtott, amekkorát profi vízilabdázóként is ritkán éltem át – mondta a játékos.

– Ami pályafutásomat illeti, büszke vagyok, hogy részese lehettem az AVUS OB II-es, majd OB I/B-s bajnoki címének – szerénytelenség nélkül mondhatom, sokat tettem a sikerekért. Az OB I-ben aztán kevesebb lehetőség jutott számomra. Lehet, hogy néha beállok korábbi csapattársaim közé edzeni, de már csak hobbiszinten, a mozgás öröméért. Rengeteg élményt kaptam ettől a gyönyörű sportágtól, amely többek között megtanított a kitartásra, küzdésre, a fegyelemre. S nem utolsósorban a légkör, amely magával ragadó. Ha egyszer majd gyerekem lesz, mindenképpen szeretném, ha kipróbálná a vízilabdázást – zárta szavait Kutasi.

Fotó: aligator.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek