2020 május 06.

Férfi OB I : új korszak kezdődik Miskolcon

Nagy változásról számolt be a klub.

Mint ismeretes, a klub lemondott a veszélyhelyzet kihirdetéséig ki nem utalt több mint 16 millió forint önkormányzati támogatásról.

Most pedig Bachner András a minap.hu-t tájékoztatta az új fejleményekről:

A koronavírus okozta helyzet sokak mindennapjait, a gazdasági életet ellehetetlenítette – amihez a sport is hozzátartozik. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy ezt a helyzetet hogyan oldjuk meg. Arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ezzel tudunk segíteni. Ez csepp a tengerben, de az első csepp mindig nagyon fontos – fogalmazott Bachner András.

Az új irányról elmondta, az átértékelt célok után jutottunk arra a következtetésre, hogy ezt a lépést meg tudjuk és meg is akarjuk tenni. Öt évvel ezelőtt nyilatkoztam azt, hogy 4-5 éven belül szeretném, ha a csapat legalább fele miskolci nevelésű játékos lenne. Hála az utánpótlás nevelésünknek, most lehetőség nyílik arra, hogy ezek a 16-18 éves fiatalemberek bemutatkozzanak a legmagasabb osztályban – ismertette Bachner András. A fő cél pedig az, hogy az utánpótlásból érkező játékosok felzárkózzanak az országos bajnokság élmezőnyéhez.

– Nyilvánvaló, hogy ez egy olcsóbb csapat lesz, tehát nem várhatjuk el a várostól sem, hogy ugyanúgy támogasson minket, mint ahogy eddig támogatott – tette hozzá a sportigazgató, aki szerint ezentúl még inkább hangsúlyossá válik az, hogy mennyire szükség van az utánpótlás nevelésre. A cél, hogy ne kelljen drágán, magas fizetésű játékosokat vásárolni ahhoz, hogy a csapat eredményes lehessen. – A lehetőségekhez mérten és az élet által diktált normák szerint mindenki kapja meg azt, ami megérdemel, de ne szálljunk el. Ennek a jegyében léptünk, és fogjuk építeni a jövő csapatát Miskolcon. Ezzel egy korszak lezárult a miskolci vízilabdában, kezdődik egy másik korszak – hangsúlyozta a sportigazgató.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek