2015 augusztus 07.

Férfi Ob I: Teljes a Miskolc kerete a következő idényre

Tegnap hivatalossá vált a Miskolc jövő évi kerete. Az újonc csapat igencsak kicserélődött a tavalyi gárdához képest. Szerb klasszisok, és hazacsábított magyar utánpótlás válogatottakkal teletűzdelt játékosok alkotják az újonc együttest.

ferfi Ob I Miskolc archiv2015

Nyolcan távoztak, és nyolcan érkeztek a Miskolc együtteséhez. Mint már korábban beszámoltunk róla a csapat a Kragujeváctól és a Crvena Zvezda együttesétől is elcsábított három játékost (Marko Petkovicsot, Milos Milicsicset, Alexandar Njegovant) valamint Kaposvárról és Egerből is érkeztek erősítések, Nem beszélve Ausztráliáról és Amerikáról. Utóbbi kontinensről, a Pepperdine egyetem tanulója,  Valics Bence négy és fél év után tér haza. A hálóőrt jól ismerhetjük, hiszen többek között, 2007-ben junior Eb ezüstérmes volt a magyar válogatottal.

Bachner András, a csapat szakmai vezetője így nyilatkozott honlapunknak az együttesről:  Sikerült hazahoznunk Valics Bencét Amerikából. A kapusnak több ajánlata is volt, de nagy örömünkre minket választott. Még egy igazolást is bejelenthetek, Tóth Máté is nálunk fog pólózni a következő szezontól, jelenleg a fiatal játékos a Horkai György által irányított U20-as válogatottal készül a szeptember eleji vb-re. A csapattal a 9-12. hely között szeretnénk végezni. A keret nem minden, össze is kell gyúrni a játékosokat egy csapattá. A házitojás megszínezi a tésztát, de nem biztos, hogy az íze is olyan, amilyennek lennie kell. Meglátjuk, reméljük, hogy minél jobb lesz az együttes. – fejezte be Bachner.

A csapat most kétszer edz egy nap Miskolctapolcán, de vannak meghívásaik is különböző felkészülési tornákra. Ami már biztos, hogy augusztus 16-án utazik az együttes Szentesre egy edzőtáborba.

A Miskolc 2015/2016-os férfi Ob I-es kerete:

Kapusok: Valics Bence, Bendes Viktor.

Mezőnyjátékosok: Hegedűs István, Somlai Tamás, Jakab Dániel, Major Martin, Kovács Zoltán, Kerschbaum Norbert, Marko Petkovics, Milos Milicsics, Alexandar Njegovan, Takács János, Hornyák Olivér, Ronen Gros, Tóth Máté.

Tegnap megírtuk a Kaposvár teljes keretét is

Sz. B.

Fotó: MVLC/archívHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek