2015 január 26.

Férfi Ob I: tarolnak a vidéki klubok a közösségi médiában

Kíváncsiak voltunk, a legnépszerűbb közösségi oldalon melyik férfi vízilabda klub dicsekedhet a legnagyobb rajongótáborral. Az első három helyen csak vidéki klubot találtunk, vezet az Eger, a Szeged és a Debrecen előtt.

szeged

A szegedi szurkolók a második helyre hozták csapatukat az Eger mögött (Fotó: Szeged/Facebook)

Oly korban élünk, amikor akár az is értékmérő lehet, a legnépszerűbb közösségi oldalon – vagy inkább nevezzük nevén a gyereket: a Facebookon – ki hány lájkkal, ismerőssel dicsekedhet. Való igaz, a Facebook remek terep közösség építésére, vagy éppen egy vizilabdaklub esetében a rajongótábor összegyűjtésére, egyben tartására, informálására. Az, hogy egy csapat hány rajongóval dicsekedhet a közösségi oldalon, sokat elárulhat népszerűségéről (is). Is, hiszen nem minden Ob I-es csapatnál van igény, vagy energia a Facebook-oldal építésére, így természetesen a lista nem nyújthat valós képet. A csapatok általában külön fenntartanak egy oldalt az anyaegyesülettől, vagyis létezik külön FTC, és külön FTC vízilabda (waterpolo) a közösségi hálón, némelyik csapat pedig több verzióban is fent található. A KSI, a Pécs és a Szentes vízilabda-szakosztályát személyként, és nem szervezetként találtuk meg. Ezek után következzen a lista, a klubok népszerűségi rangsora a Facebookon!

1. ZF Eger 4228 fő, 2. Tiszavirág Szeged-Diapolo 2925 fő, 3. Debrecen 2841 fő, 4. Ferencváros 2318 fő, 5. Szolnoki Dózsa 2250 fő, 6. PVSK 2039 fő, 7. RacioNet Honvéd 1844 fő, 8. VasasPlaket 1527 fő, 9. UVSE-Hunguest Hotels 1457 fő, 10. Bvsc-Wáberer 1365 fő, 11. A-Híd OSC 1337 fő, 12. Kaposvár 1251 fő, 13. KSI SE 901 fő, 14. Valdor Szentes 713 fő.

Látható a vidéki dominancia, illetve tapasztalható némi összefüggés a korábbi cikkünkben közölt, nézőszámok alapján felállított rangsorral. Első az Eger, majd jönnek a vidéki fellegvárak, Szeged, Debrecen, és csak utánuk Budapest legnépszerűbb klubja, a Ferencváros.

(Az adatok január 23-án voltak érvényesek, az alapszakasz második felének rajtján. A Vizipolo.hu Facebook-oldala ide kattintva elérhető)

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek