2015 január 17.

Férfi Ob I: legyűrte a Szolnok az OSC-t a szuperrangadón

A listavezető Szolnok otthonában vizitelt a bajnoki második OSC. A vendégek sokáig állták a sarat a bombaerős hazaiak ellen, de a végén győzött a papírforma, a Szolnok bezsebelte a három pontot (11-7).

20141112 BL Szolnok-OSC12

Szuperrangadó a bajnokság 13. fordulójában, az alapszakasz első felének zárásaként. A listavezető, és minden mérkőzését megnyerő Szolnok otthonában látta vendégül a második helyen álló, egyetlen vereséget begyűjtő A-Híd OSC-t. A két gárda korábban a Magyar Kupa-döntőjében, illetve a Bajnokok Ligája-főtáblára jutásért meccsel egymással. Mindkétszer a végén a szolnokiak örülhettek. Hét közben a Szolnok Bajnokok Ligája-meccsen verte el a szerb Partizant, 12-7-re.

“Érdekes mérkőzéseket vívunk az OSC-vel. Valahogy mindig úgy adódik, hogy mi kemény meccsek után érkezünk meg a velük vívott csatákig, míg ők pihentetőbb találkozókat követően, úgy, hogy csak ránk készülhetnek – töprengett a találkozó előtt Cseh Sándor, az OSC vezetőedzője. – Nehéz megmondani, melyik a szerencsésebb szituáció, ha egy csapat nagy csatákon edződik és meccsben van, vagy ha van ideje elemezgetni, felkészülni. A kupadöntőre is Bajnokok Ligája-meccs és egy Eger elleni elődöntő fáradtságaival érkeztünk, míg ők ránk készültek, mégis győzni tudtunk. Most hasonló a helyzet, egy Ferencváros elleni rangadó és egy Partizan elleni küzdelem után szinte felkészülés nélkül kell hogy megmérkőzzünk velük.”

A másik oldalnál elmondhatták, hogy egy sikeres téli felkészülésen vannak túl, a bajnokság januári nyitányán, egy hete nagyon megszórták (20-10) az UVSE-Hunguestet, nem lehetett panasz tehát a hangulatra. Persze a Szolnokkal eddig nem volt szerencséjük.

“A szolnokiak egyre jobbak, egyre jobban összeérnek, így biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk – mondta el a meccs előtt Vincze Balázs, az OSC trénere. – Tavaly ősszel találkozott először a két csapat, akkor még a szolnokiak is építették a csapatot, minket sem ismertek, így sikerült meglepni őket. Akkor még kikaptak attól a Kragujeváctól, amelyet mi 8-4-re megvertünk. Ellenfelünk nagyon jó erőkből áll, a világ egyik legjobb csapata, végig koncentráltan kell játszanunk, ha sikert akarunk elérni.”

OSC_Szolnok_BL_18

Már a csütörtöki edzésen sem szerepelhetett a lázas Decker Ádám, rajta kívül mindenki egészséges volt a két csapatban. A Szolnok 243 napja nem veszített pontot a bajnokságban, most sem szándékozott. Ennek ellenére a találkozó elején a vendégek szereztek előnyt az idei bajnokságban huszadik akciógólját szerző Bundschuh révén. Madaras egyenlített, Hegedűs megint az OSC-t juttatta vezetéshez, majd Varga Dániel következett, végül először szerzett előnyt a Szolnok.

Joseph Kayes egyenlített, de Kis G. és Vámos is betalált, és máris kettővel ment a Szolnok, kezdett kialakulni a várt állás, a hazai dominancia. Sokáig ez volt a helyzet, egy-egy gólra felzárkózott az OSC, végül a második negyed hajrájában, Salamon találatával 6-6-nál érte utol ellenfelét. Egymás után négy emberelőnyt hagyott ki a Szolnok, ennek következtében (is) a vezetésért támadhatott az OSC, Gór-Nagy centeres lövése azonban kimaradt, döntetlennel fordulhattak a felek.

Itt aztán sokáig be is fagyott az állás, ahogy mondani szokták, a küzdelem dominált, illetve egyre harciasabbak lettek a felek – ennek jele volt Kovács G. cserés végleges kiállítása, majd később Becsey Péter sportigazgató piros lapja az OSC kispadjáról. Alekszics két lövése ért végül kétgólos vezetést a hazai csapatnak, innét folytatták a zárónegyedben.

Majdnem kétszer annyit játszhatott előnyben a Szolnok (ekkor 11-6 volt a kiállítási arány), úgy tűnt, hogy elfárad a nagyot küzdő OSC, már a három gólos előnyért támadhatott a hazai csapat. Ám a támadás elhalt, a másik oldalon Bátori bevágta (30. találata volt a bajnokságban), megint egyre csökkent a különbség. Varga nagyon fontos találatával megint elment a Szolnok, és egyre fogyott az idő. Két és fél perccel a vége előtt már minden támadásban az utolsó esélyt kellett, hogy megragadja a vendégcsapat. Nem jöttek a pontos lövések, míg Mitrovics megzörgette a hálót, a Szolnok 10. gólja pedig el is döntötte a három pont sorsát. Kayest és Vámost még kettős kiállítással kizavarták a bírók, akiknek ekkor már az indulatokkal is meg kellett küzdeniük. Az utolsó pillanatok már nyugalomban teltek, a kérdés eldőlt, hibátlanul zárta a bajnokság alapszakaszának első felét a Szolnok (11-7).

Cseh Sándor: “A nagyszünetben azt mondtam a srácoknak, hogy nyugodjunk meg, mert az elején nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit szoktunk. Ezt leginkább annak tudom be, hogy még felkészülés elején járunk a hosszú karácsonyi pihenő után. Örülök, hogy azért fejben ott voltunk, és biztosan győztünk.”

Vincze Balázs: “Zavaró volt, hogy a nézőtérről többször is belesípoltak a meccsbe, de nem ezen múlt, hogy nem szereztünk pontot – de nem mehetünk el mellette szó nélkül. 7-6-nál kihagytunk egy fontos fórt, a döntő volt, a végére pedig egyszerűen elfogytunk, kipontozódtunk. A Honvéd ellen igyekszünk javítani.”

E.On férfi vízilabda-bajnokság, 13. forduló

Szolnoki Dózsa-Közgép – A-Híd OSC 11-7 (3-2, 3-4, 2-0, 3-1)

Szolnok, Tiszaligeti uszoda, 1100 néző

Vezette: Székely, Németh

Gólszerző: Alekszics 2, Mitrovics 2, Madaras, Varga Dániel, Hangay, Kis G., Vámos, Tóth M., Varga Dénes, ill. Kayes 2, Bátori 2, Bundschuh, Hegedűs, Salamon

Gól/emberelőny: 4/14 ill 3/9

Gól/büntető: – ill. –

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek