2016 május 27.

Férfi Ob I: Pécsen a fiatalos lendület nem áll meg

Kisebb-nagyobb változások vannak és lesznek a pécsi csapatnál. Távozók és egy érkező már van az együttesnél, de egy biztos, jövőre még inkább a fiatalokra épít a vezetőség.

2016pecs

A fiataloké a jövő Pécsen

Lukács Gergely vezetőedző már a rájátszásbeli három meccsüket is a következő szezonbeli csapatnak szentelte és ennek meg is lett az eredmény, hiszen egyszer legyőzte a tapasztaltabb UVSE gárdáját a mecsekaljai csapat, amely végül a 14. helyen zárta az Ob I-es idényt.

“Amit tavaly augusztusban elkezdtünk, azt szeretnénk folytatni.” – kezdte Lukács Gergely oldalunknak – “A fiatal játékosokra szeretnénk építeni, akik idén rengeteget fejlődtek. Bebizonyították, hogy van bennük potenciál és érdemes bizalmat fektetni beléjük. A jövő év vagy évek feladata, hogy a tehetséget jó és kiegyensúlyozott teljesítmény váltsa fel. Ha ugyanazt a fejlődést mutatják a következő szezonban, mint, amit mutattak idén játékosaim, akkor nagyon szép jövő előtt áll a pécsi felnőtt vízilabda. Mindenképpen szeretnék előrelépni, a 8-12. hely körül szeretnénk végezni, de ez még függ attól is, hogy kikkel erősítünk, és ellenfeleink kiket igazolnak.

Azt már tudni lehet, hogy ketten befejezték pályafutásukat, Surányi László és Domenico de Blasio. Kósik Soma – mint megírtuk Miskolcra távozott – Ivan Basara, Tóth Péter és Nenad Stojcics pedig nem a mecsekalján folytatja karrierjét. Egy érkező is már biztosan van a csapatnál, a Fradiból érkezik Kolozsi Marcell. A gárdánál két-három játékos érkezése még várható. A vezetőség szeretné pár héten belül véglegesíteni keretét.

Akik biztosan Pécsett folytatják:

Barát Ferenc, Sólyomvári Marcell (mindketten kapusok), Horváth Zsombor, Krizsán András, Macsi Patrik, Csaba Márton, Lajkó Márton, Zlatko Rakonjac, Csacsovszky Erik, Csacsovszky Alex, Opacak Toni, Safrankó Donát, Kolozsi Marcell, Vörös Tamás.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek