2015 május 06.

Férfi Ob I: ötödik helyet ért a sima szegedi siker a Kőérben

A Kőér utcában a Honvéd és a Szeged csatázott a bajnoki ötödik helyért. Szünetben hárommal mentek a vendégek, és a végén sem változott a helyzet: A Szeged győzött és megszerezte az ötödik helyet a bajnokságban. szeged01

Megy idő, először fordult elő a szezon során, hogy az uszodában kellemesebb volt a hőmérséklet és a páratartalom, mint kint a szabadban. Ez is jelzi, lassan vége az idénynek, jön a nyár. A Honvéd és a Szeged csatájának az 5. hely a tétje, a vizipolo.hu pedig kört járt szerdán. A hét elején ugyanis előbbre hozták a Kőér utcai meccset, így át lehetett érni a szomszédos Népligetbe, a Ferencváros és a Szolnok elődöntős meccsére.

Szegeden a hazaiak egy utolsó másodperces góllal 9-8-ra győztek, így egy esetleges idegenbeli siker azt jelenhette számukra, övék az ötödik hely. Ennek megfelelően kezdtek: másfél perc alatt lőttek három gólt, Seman, Kunac és Varga Zsolt révén. Rögvest időt is kért Vad Lajos, a hazaiak mestere. Jól tette, két találattal válaszolt a Honvéd, ,majd egy megúszás után, Kiss Csaba révén, 4-2 a vendégeknek. A következő tíz percben aztán lefagyott a két együttes, csak kapufákig jutott, és kihagyott helyzetekig, nem mentek be az előnyök sem. Pár percig állt a játék, a felek azon vitáztak, előbb vagy időben jött-e vissza a kiállított vendégjátékos. A védelmek remekeltek, Steinmetz Barnabás szépen dirigálta a Honvédot hátul. Aztán belejöttek a felek, gyors gólváltás szünet előtt, és 3-6-tal mehetett pihenni.

Lévai és Szőke az idény végén eligazol a Honvédból, ők azért küzdöttek, még egy meccsen vízbe szállhassanak a fővárosiaknál. Fordulás után Kiss megint megúszásból volt eredményes, Seman hatalmas gólt lőtt, már néggyel mentek a szegediek (4-8). Ekkor még nem értékesített emberfórt egyik csapat sem. A Honvédnak még büntetőből sem ment, Meixner, a szegediek kapusa sokat tett hozzá csapata teljesítményéhez.

A végjátékban más arcát mutatta a hazai csapat, Fülöp, Fazekas és Illés is betalált, három perccel a vége előtt csak kettő volt közte. Kiss Csaba nagyot játszott, negyedszerre is bevette a Honvéd kapuját. Ez elég is volt, a Szeged győzött, így megszerezte az 5. helyet.

 

E.On férfi vízilabda Ob I

Rájátszás, az 5. helyért, 2. mérkőzés

RacioNet Honvéd – Tiszavirág Szeged Diapolo 9-11 (2-4, 1-2, 1-2, 5-3)

Kőér u., 300 néző

Vezette: Horváth Cs., Marjay Zs.

Honvéd: Lévai – Kiss B., Simizu 2, Fazekas 2, Szőke 1, Stojcsics, Kiss G. 1, Illés 2, Takej, Fülöp 1, Steinmetz B., Simon A., Simon R.

Vezetőedző: Vad Lajos

Szeged: Meixner – Sánta, Zsigri, Török, Palotás, Kiss Cs. 4, Seman 4, Varga Zs. 2, Manhercz K., Manhercz Á., Kunac 1, Jmnaisvili, Chilkó.

Vezetőedző: Varga Péter

Gól/emberelőnyből: 7/1 ill. 8/1

Gól/ötméteresből: 4/3 ill. 2/2

Kipontozódott: Kunac (32. p.) ill. Steinmetz B. (25. p)

A párharc vége: 2-0 a Szegednek.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek