2015 április 11.

Férfi Ob I: ötméteresek után kaposvári előny a BVSC ellen

A középcsapatok rájátszásán a Kaposvár került előnybe a 7-10. helyért vívott párharc során, a BVSC  ellen. A rendes játékidőben nem született döntés, ötméteresek döntöttek a Kaposvár javára.bvsc torok bela

A 7-10. helyért vív meg a középcsapat Debrecen, Vasas, BVSC és Kaposvár, e négyesből elsőként a BVSC – Kaposvár pár összecsapására került sor. A bajnokságban 12-7-re nyert hazai pályán a vasutascsapat, tavaly , a rájátszás során (de rég is volt), a 7. helyért 11-7-re.

Ezúttal kissé idegesen kezdte a meccset a Kaposvár, elhamarkodott lövésekkel, rossz helyre passzolt labdákkal. Ezt kihasználva 2-0-ra elment a BVSC, Szabó Bendegúz közelről húzott a hálóba egy passzt, Pásztor ötösből volt eredményes. Sántavy akcióból, Parezanovic előnyből volt eredményes, a Kaposvár hamar utolérte ellenfelét. Létay, a hazai csapatkapitány juttatta csapatát megint előnyhöz.

Fordulás után Létay lőtt távolról nagy, de egyben okos gólt,a labda Szécsi kapujának jobb felső sarkában landolt (6-3).  Erre Berta és Parezanovic felelt. Szoros meccset láthattunk, de folyamatos BVSC-vezetéssel. Parezanovic találatára Mészáros válaszolt. Szécsi folyamatosan űzte az övéit, a Kaposvár végig látta az esélyt legalább a rendes játékidő döntetlenjére. Vikalo 4 perccel a vége előtt belőtt egy előnyt, ismét egyre csökkentve a különbséget. Aztán Kovács Olivér labdát lopott, Vindisch megúszott és egyenlített (8-8). Kezdődött minden elölről. Negyven másodperccel a vége előtt Pásztor kezében volt a döntés: büntetője a kapufán csattant. Maradt a 8-8, döntöttek az ötméteresek, ebben a vendégek voltak jobbak. A második párban mindenki hibázott, majd Mészáros lövését a kapufa hárította, így idegenben szerzett előnyt a Kaposvár.

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője: Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyet háromszor is eldönthettünk volna, gondolok itt arra, hogy 6-3-ra, 8-6-ra is vezettünk, illetve Pásztor ötméteresére a vége előtt. Nem tettük meg, az ötméteresek pedig szerencsejáték. Kaposvárott hasonló meccsre számítok, nincs még vége ennek a párharcnak.

Fekete Szilveszter, a Kaposvár vezetőedzője: Két hasonló képességű csapat találkozott, általában szoros meccseket vívunk. A bajnokságban több góllal kikaptunk itt, de akkor a bírók egy négyperces kiállítással belenyúltak a meccsbe. Fegyelmezett védekezésünkkel nem nagyon tudott mit kezdeni a BVSC, várhatóan nálunk is egy hasonlóan izgalmas találkozó lesz.

E.On férfi vízilabda Ob I., rájátszás

A 7-10. helyért, 1. mérkőzés

BVSC Wáberer – Kaposvári VK  8-8 (2-2, 3-1, 2-3, 1-2) – ötméteresekkel: 2-4

Szőnyi út, 200 néző

Vezette: Kun, Homonnai

BVSC: Györke – Kovács P., Török, Létay 1, Pásztor 2, Kotszidisz, Szabó B. 3. Csere: Tatár, Borsós, Nagy S. 1, Ambrus, Mészáros 1.

Vezetőedző: Märcz Tamás

Kaposvár: Szécsi – Kovács O., Ágner 1, Vikalo 1, Berta 1, Surányi, Vindisch 1. Csere: Parezanovic 3, Sántavy 1.

Vezetőedző: Fekete Szilveszter

Kiállítva cserével: Ambrus (2. p.)

A párharc állása: 1-0 a Kaposvárnak

 

Tegnap játszották:

Az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés

Ferencváros – Tiszavirág Szeged Diapolo 10-9 (2-2, 3-2, 2-2, 3-3)

Délelőtt:

A 11-14. helyért:

KSI SE – UVSE H-Hotels 9 – 9 (3-4, 0-2, 3-2, 1-3) ötméteresek után: 14-13

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek