2016 május 21.

Férfi Ob I: osztályozót játszhat a Tatabánya, kiesett a KSI

A mindent eldöntő harmadik mérkőzést behúzta a Tatabánya a KSI ellen. Az újonc így a 15. helyen végzett és várhatja az osztályozót, míg a sportiskolások kiestek az Ob I-ből. 

Tatabanya20160514

Nagy tétje volt a Tatabánya-KSI mérkőzésnek, amelyik csapat veszít kiesett az OB I-ből. Érdekesen alakult a párharc eddig, hiszen mindkét csapat hazai pályán hibázott.

A mai találkozón a Tatabánya nem ismert kegyelmet, már az első negyedben 3-0-ás etapot produkált, innen pedig szinte csak növelte a különbséget. A nagyszünet után rátett egy lapáttal az újonc. Regős vezetésével, aki négyet dobott eldöntötte a meccset. A záróakkordban már csak az eredmény számszerűsége volt a kérdés, végül 16-8-ra nyert a bányász.

A férfi Ob I versenyszabályzata úgy rendelkezik, hogy a 16. helyezett kiesik az elsőosztályból, míg a 15. két győzelemig tartó osztályozót játszik a férfi OB I/b második helyzettjével. Kérdés az, hogy a másodosztályból vállalja-e az első helyen végző csapat a feljutást vagy éppen a második az osztályozót. A rájátszás az Ob I/b-ben még tart, egészen június 11-ig, így ezután alakul ki a végső sorrend és dől el, hogy ki, kivel játszik vagy nem játszik.

Férfi Ob I., 15. helyért:

EBP Tatabánya – KSI SE 16-8 (3-0, 3-3, 4-1, 6-4)
Gólszerzők: Regős 4, Francsics 4, Garancsy 3, Salamon 3, Práczky 1, Sebestyén 1 ill. Bicskei 2, Szabó 2, Zerinváry 2, Marnitz 1, Miklós 1

Gól/Büntetődobás: 2/2 ill. 0/1
Gól/Emberelőnyből: 6/7 ill. 2/11
Kipontozódott: – ill. Kiss Gyula

(A párharc végeredménye: 2-1 a Tatabányának)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek