2014 október 09.

Férfi Ob I: Nem csalódtunk

Mozgalmas napokon vagyunk túl, hiszen elindult a férfi Ob I., az első fordulóval, hogy a BVSC uszodaavatójáról már ne is beszéljünk, így érdemes kicsit visszatekinteni a tegnap zárult első körre…

2014-2014 UVSE-Vasas08

Megér pár sort a férfi Ob I., 1. fordulója, ha másért nem akkor azért mert sokak szerint ez a világ legerősebb bajnoksága, amit mindjárt az első körben bizonyosodott is.

Rangadó, ami megadta az alaphangulatot

Kronológiai sorrendben a nyitányon rögtön egy Tv-s rangadóval nyitott az idei szezon. A nyáron alaposan kicserélődött OSC a tavalyi negyediket fogadta, a Honvéd gárdáját. Nos, ami a két csapat összeállítását illeti voltak hiányzók, elég ha a hazaiaknál Gór-Nagy Miklóst vagy éppen a Honvédnél a két japán légióst említjük. A nézőtér, ahogy az ilyenkor kell, roskadásig volt, jó volt nézni, hogy nemcsak a válogatott, de egy OB I.-es találkozó is meg tudja töltni az uszodát. Végül a jóval esélyesebb OSC behúzta, bár egy kicsit nehezebben, mint ahogy sokan várták, szezon eleji form mondhatnánk, ha nem lenne túl a csapat egy BL csoportselejtezőn, ahonnan továbbjutott a gárda.

A Debrecen mottója: Soha ne add fel

A többi hat találkozó tegnapra “maradt”. A szemfüles nézők bele-bele kukkanthattak az egymástól alig 100 méterre lévő KSI – Debrecen és UVSE – Vasas találkozókba is. Az előbbinél maradva, a Debrecen borzalmasan kezdte a találkozót, a forduláskor 1-6 volt az eredmény, de Varga Tamásnak sikerült összerázni a társaságot, és a második félidőben, pontosabban a harmadik negyedben lőtávolon belülre került csapata, és a negyedikben egy hihetetlen hajrával sikerült megfordítani a találkozót, Kincses és Halek révén, a két játékos egy-egy gólt lőtt, no de milyen fontosat…

Tipikus egygólos mérkőzés, végül Vasas siker

Hol vannak már azok az idők, mikor egy Miho Boskovics félelmetes lábtempójával kiemelkedett a vízből, és három emberrel a nyakán dobott gólt, hát picit vissza kell utazni az időben ehhez. Jó volt látni azonban, hogy a Hajós fedett uszodájába ismét visszatért a férfi Ob I-es élet, – ezen a találkozón voltak a legtöbben tegnap- 400-an voltak kiváncsiak a találkozóra. A vendégek játéka elég hullámzó volt, de végig vezettek, az utolsó támadásoknál volt lehetősége az újoncnak, – mely együttes abszolút nem mutatta, hogy most játssza az első meccsét az Ob I-ben – de végül nem éltek a kínálkozó eséllyel,  így az angyalföldiek elhozták a három egységet.

Szeged – Nem lesz tiszavirág életű

A csongrádiak hozták a kötelezőt. Manhercz Krisztián, aki a nyáron robbant be a köztudatba (U18-as Vb aranyat, U19-es Eb ezüstéremet nyert), három góljával vezére volt a Szegednek. Ahogy az uszodában nevezik, Manó nagy tehetség, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy  évekkel ezelőtt utánpótlás Vasas mérkőzéseken Faragó Tamás már akkor felhívta rá a figyelmet, és többször is hangoztatta: “ebből a gyerekből válogatott játékos lesz”, és láss csodát már a BVSC újjászületett uszodaavatón benne volt Benedek Tibor keretében.

FTC – Megvan az első győzelem

A Fradi győzelemmel kezdett, mindezt a BVSC ellen. Varga Zsolt együttes két góllal múlta felül a BVSC-t, igaz két játékos hiányzott Marcz Tamás csapatából. A Vasastól a zöld-fehérekhez átcsábított Katonás hármat is lőtt, ezzel pedig ő volt a mérkőzés legeredményesebbje.

A jó védekezés = Egri siker

Kevés gólt láthatott a közönség a Kaposvár – Eger találkozón – ezen a mérkőzésen született a legkevesebb gól – mindössze tizenegy. Kimondható, hogy ez már Dabrowski Norbert csapat, hiszen az elmúlt szezon közepén vette át a stafétát, és akkor többször is hangsúlyozta, hogy kicsit másak az elképzelései, mint elődjének. A Kaposvár is kitett magárt, a nyolc kapott gól miatt, hiszen az sem sok, igaz, Szécsi parádésan védett a mérkőzésen 68%-al, de a másik oldalon Branislav Mitrovics 87 %-os teljesítménye is megsüvegeledő.

A Szolnok az utolsó negyedben indult be

Ha valaki ránéz a 17-9-es eredményre legyint egyet, pedig az utolsó negyedig tartotta magát a Szentes, hiszen ekkor még 10-9 állt az eredményjelzőn. Aztán elkezdetek parádézni Vargáék, és végül simán húzták be a három egységet, Mitrovics és Alekszics hetet is dobott, még a Varga-tesók hármat, Dani egyet, Dumi kettő és Madaras is meglőtte a maga dupláját.

Egy biztos és az már most látszik, nem lesz sima mérkőzés a továbbiakban egy összecsapás sem, ez legyen is így, hiszen mégiscsak a világ legerősebb bajnokságról beszélünk.

Folytatás szombaton, immár a második fordulóval.

 

 

 

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.