2016 október 22.

Férfi Ob I: Nagyot küzdött a bányász, de a BVSC győzött

Nagy meccset játszott a BVSC és a Tatabánya. A Tatabánya végig vezetett a találkozón, de az utolsó negyedben egy 3-0-ás etappal megfordította a talákozót a vasutas együttes…

2016BVSC-Szeged 5. hely02
A Tatabánya az előző fordulóban a Kaposvár ellen szerezte meg első győzelmét, míg a BVSC a Fradi otthonában szenvedett vereséget.

A mérkőzésen egészen az első negyed hajrájáig nem született gól, mikor Regős harcolt ki egy fórt. Időkérés után Francsics vágta a hálóba, 0-1. A negyed végig még növelte is a bányász előnyét, hiszen tökéletesen játszott meg egy előnyt, Salamon Attila pedig befejezte, 1-3. A második negyedben sem hagyta magát a Tatabánya, bár Török lövése utat talált a kapuba, de Francsics szépségdíjas találatával már ismét kettő volt közte, 2-4. A nagyszünetig mintha lemásolták volna a az előző perceket, hiszen Török góljára ismét a vendégek ötöse  válaszolt, 3-5.

A fordulás után 5-6-nál lőtávolon belülre került ismét a hazai együttes egy Létay góllal, de Vuksanovics gatyáig kiemelkedve egy sistergős bombát engedett el, így két gól találat volt a záróakkord előtt is a két csapat közötti különbség. Az utolsó nyolc percben három és fél perc alatt elolvadt a vendég előny,  előbb Szabó Bence majd Czigány Károly talált a hálóba, 7-7. Egészen az utolsó percig nem szüeltett gól, mikor Töröknek adták be, aki egészen fura mozdulattal lőtt Jászberényi hálójába, 8-7.
Férfi Ob I., 5. forduló:

BVSC-Zugló – Tatabánya 8-7 (1-3, 2-2, 2-2, 3-0)
gólszerzők: Czigány 2, Török 3, Létay 1, Pásztor, Szabó B. 1 ill. Francsics 4, Regős, Vuksanovics 1, Regős 1, Salamon A. 1

Märcz Tamás a vizipolo.hu-nak: Nem volt könnyű a Tatabánya ellen jjátszani, mert az elején “megtalalálták” a gólokat. Jól védett a Jászberényi is, ezáltal szenvedtünk sokáig támadásban. Úgy érzem, hogy a végén a vezetés tudatában passzív volt egy kicsit a Tatabánya, amit mi jó védekezéssel, majd ebből lefordulásokkal ki tudtunk használni. A végén megfelelően higgadtak voltunk ahhoz, hogy a döntő helyzetekben, kihasználjuk az adódó lehetőségeket, ezáltal meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Talán az is benne van, hogy két ilyen nagyon éles mérkőzésünk is volt az Euro Kupában, az egyikből jól jöttünk ki, a másikból nem, de mindenképp segítették ennek a mérkőzésnek a megnyerését is.

Zantlaitner Tamás, a vizipolo.hu-nak: Jól játszottunk, pörögtünk és vezettünk végig. Sajnos a vége nem sikerült, nyilván elfáradtunk az utolsó negyedre. Lehet építeni erre a meccsre, megpróbáljuk csak a pozitív dolgokat megtartani belőle.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek