2016 március 19.

Férfi Ob I: Nagy hajrával pontot mentett a KSI

Már öt góllal is ment a Tatabánya, mikor a KSI begyújtott a rakétákat. Az utolsó másfél negyedben gólt sem kapva mentették döntetlenre a találkozót a sportiskolások.

201603KSI

2-7-ről állt talpra a KSI (Fotó: vizipolo.hu)

El tud-e még jobban húzni a Tatabánya a KSI-től vagy zárkózik Horváth János együttese? – A mérkőzés előtt ez volt a kérdés.

Az első negyedben Salamon marad üresen, aki köszönte szépen, 0-1. A válaszra nem kellett sokat várni, hiszen Marnitz a következő támadásból kiegyenlített, 1-1. Francsics azonban nem hagyta annyiban és a negyed derekán ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, 1-2. A második negyedben hátul jól szuperált a Tatabánya védelme, Zsivojnovics végig instruált a kapuból a csapatot, és elől is pontosak voltak, hiszen előbb Práczky majd Kiss révén már három volt közte. Két perccel a nagyszünet előtt Kardos harcolt ki egy ötöst, amit Miklós vágott be, 2-4. Erre is volt válasza a vendégknek, Regősnek adták be, aki parádésan fejezte be, 2-5. A végén egy előnyt is elpuskázott a vendég csapat, így maradt a háromgólos előnyük.

A harmadik negyed elején nem tudott közelebb jönni a KSI. Sőt, egy beadást követően Máthé villant, aki szépen emelte át Leposát, 2-6.  Ezek után kétszer is megúszásból növelhette volna a Tatabánya előnyét, de az első védte a hazaiak kapusa, míg a másodikból lövésig sem jutott az újonc, mert ötöst fújtak, így  már 2-7 volt az állás. A hajrá a KSI-nek sikerült jobban, már három gól is volt közte, mikor két megúszásból ismét izgalmas utolsó negyed elé nézhettünk, 6-7. Új meccs kezdődött a záróakkordban, főleg úgy, hogy Marnitz bevágta a hazaiak egyenlítő találatát,7-7. Ezek után túl sok hiba csúszott mindkét támadásba, előnyök maradtak ki, és ziccerek, így maradt a döntetlen, amivel egyik csapat sem lehet elégedett.

A férfi Ob I., 4. fordulója:

KSI SE – EBP Tatabánya 7-7 (1-3, 1-2, 4-2, 1-0)
Gólszerzők: Hangody 1, Marnitz 1, Bicskei 1, Kardos 1, Boros 1, Miklós 1 ill. Garancsy 1, Máthé 1, Salamon 1, Kiss 1, Regős 1 Práczky 1, Francsics 1

Horváth János, a KSI edzője a vizipolo.hu-nak: Nagyot küzdve, 2-7-ről visszajöttünk X-re. A végén lett volna lehetőségünk, hogy gólt lőjünk emberelőnyből, ez nem jött össze. Úgy gondolom, igazságos eredmény született.

Zantleitner Tamás, a Tatabánya edzője a vizipolo.hu-nak: Jól kezdtük a meccset. Két és fél negyedig működött minden, aztán jött egy három-négy perces megingás, amit kihasznált a KSI. A figyelemmel volt probléma, bevállaltunk olyan dolgokat, amiket nem szabadott volna.

További mérkőzések: 

18.00 Valdor Szentes – PVSK

19.00 UVSE H. Hotels – Kaposvár

Debrecen – Miskolc (elhalasztva)

Az alsóház állása:

H. Csapat Mérkőzés Gy. D. V. P.
1. Debrecen VSE 3 1 2 0 27
2. Pannergy-Miskolc VLC 3 2 0 1 22
3. Valdor Szentes 3 2 0 1 20
4. Kaposvári VK 3 2 1 0 14
5. UVSE H. Hotels 3 1 1 1 13
6. PVSK Mecsek-Füszért 2 0 0 2 9
7. EPB Tatabánya 3 0 3 0 6
8. KSI SE 4 0 1 3 4

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek