2015 szeptember 14.

Férfi Ob I: Nagy csapás az OSC-nek – Egyik kiválóságát veszítheti el a csapat

El sem kezdődött a férfi Ob I-es bajnokság, az OSC rögtön elveszítheti centerét, hiszen Joe Kayesnek vissza kell utaznia Ausztráliába. Az okokról kérdeztük Becsey Pétert, a csapat sportigazgatóját.

Hunter Hurricanes vs Fremantle Mariners. NWPL Season 2014. Lambton Pool. Tuesday 25th February 2014. Photograph by Anthony Pearse/Pearse Photography

Bár már júniusban megkapta az ausztrál állampolgárságot Joe Kayes, mégsem vehetett részt a kazanyi világbajnokságon, hiszen a FINA nem adta áldását az országváltásra. A centernek egy nagy álma teljesülne, ha kijutna a riói olimpiára, ezért kérelmezte az új-zélandi útlevél helyett az ausztrált. Elvis Fatovics az auszik kapitánya annyira bízott a kedvező döntésben, hogy a nyári világversenyek mindegyikére nevezte, végül, sem a világligán, sem a vb-n nem kapott zöld jelzést Kayes. Ekkor az Ausztrál Vízilabda Szövetség fellebbezett a FINA-nál, így az ügy átkerült a Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz (CAS).

Most Chris Harrison a CEO vezetője, úgy nyilatkozott az ügyben, hogy Joe Kayesnek vissza kellene térnie Ausztráliába, míg az ausztrál válogatottságig minden akadály el nem hárul. A helyi média pedig már tényként közli, hogy a továbbiakban Sydneyben fog játszani az Ausztrál Vízilabda Ligában.

Becsey Pétert, az OSC sportigazgatóját kérdeztünk az ügyről.: “Hivatalos forrásból nem kaptunk semmiféle megerősítést.” Mint megtudtuk Kayes valóban nincs a csapatnál, tudvalevő, hogy már Grúziában sem játszott az első BL selejtezőn. Könnyen lehet, hogy az együttesnek arra is fel kell készülnie, hogy a center idén nem tér vissza, így a csapat egyik legjobbját veszítheti el.

Sz. B.

Fotó:  Pearse Photography



Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek