2016 március 03.

Férfi Ob I: Miskolcon nem lassítanak – Jövőre a felsőház a cél

Az újonc lecsúszott a felsőházról, Bachner András a klub elnöke nem bánkódik emiatt, de ahogy fogalmazott oldalunknak, a következő szezonban már a felsőházban látná csapatát. 

2015Miskolcffi

A Miskolc magasabbra törne a következő szezonban (Fotó: MVLC/facebook)

Mondhatjuk, újonctól szép teljesítmény, amit a Miskolc eddig nyújtott a bajnokságban. Elég csak az alapszakaszra gondolni, ahol a BVSC-t egyszer, míg a Kaposvárt oda-vissza verte a gárda, de hullajtottak pontokat is: a Tatabánya ellen vagy éppen a Szentes elleni idegenbeli meccsen. A klub első emberét kérdeztük, eddig mennyire elégedett a csapat szezonjával.

Így tervezték?

Bachner András: A feljutás után a tisztes helytállás és a bentmaradás volt a cél. Útközben kiderült, hogy lehetett volna jobb is, elsősorban sérülések miatt kicsúsztunk a felsőházból. Ellenben, úgy gondolom, ez a csapat még nem volt kész arra a küzdelemre. Az eddig elért eredménnyel meg vagyok elégedve, itt pontszámra gondolok. Főleg fejben kell még erősödnünk, hogy jövőre merészebb célokért küzdjünk. Voltak kimagasló teljesítmények “útközben” nem véletlen sikerült a Kaposvárt oda-vissza megvernünk, a BVSC-t egyszer megverni, amely csapat akár az ötödik vagy a hatodik helyért is harcban lehet. Azt hiszem, hogy egy újonc csapattól ez nagyon szép eredmény, amit a Miskolc az idei szezonban produkált és remélem, még teljesíteni fog.

A felsőház messze volt?

B. A.: Nem volt messze. A Tatabányával érdekes meccsen úszott el a három pont, Szentesen döntetlent játszottunk és a BVSC ellen 14-12-re elvesztett meccs azt mutatja, hogy támadásunk rendben volt, de a védekezésünk nem. Ha ez a három meccs felénk dől el, akkor felsőházasok vagyunk. Fordulókra számítva nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, elég csak azt nézni, hogy a Debrecen megverte az OSC-t, de a cívisvárosiak kikaptak a Tatabányától, akik az utolsó előtti helyen állnak. Reméljük, ez a magyar vízilabda erejét fogja szolgálni.

– Az előbb fejbeli problémákról beszélt, mire gondolt itt?

B. A.: Kevés rutinnal rendelkezünk, kevés Ob I-es meccs van a játékosok háta mögött. Sőt, volt olyan játékos, akiknek egy sem volt a szezon előtt. Hiányzik / hiányzott a profi mentalitásának a jelenléte, ami feltétlen szükséges egy eredményes munkához és egy csapat eredményességéhez. A játékosoknak el kell, hogy higgyék azt, hogy ha jól végeztek el egy feladatot, akkor az eredménnyel párosulhat, ha nem vagy ha gyengén, akkor annak nem fog megjönni a gyümölcse.

Az idei évben az alsóház megnyerése a cél?

B. A.: A pozíciónkból predesztinálva az is lehet. 19 ponttal a második helyen állunk. A Debrecen négy pontra van tőlünk, de lejjebb is csúszhatunk. Pillanatnyilag a cél az, hogy minél koncentráltabban és mérkőzésről mérkőzésre haladva – nem számokra gondolkozva, hogy most hányadikak legyünk – mindig az adott meccs a legfontosabb, így most a Pécs elleni. A következő héten pedig Budapesten az UVSE elleni lesz.

– A következő szezon, hogy fog kinézni, mit lehet tudni?

B. A.: Ha pár helyen még tudunk erősíteni és egy homogénebb keretet kialakítani, akkor mindenképpen a Miskolc helye a felsőházban lesz. Tovább építkezünk. Megpróbáljuk ennek a csapatnak a vázára felépíteni a jövő szezonbeli csapatot. A minimális elvárás az ősztől a felsőházba kerülés, ott pedig a legjobb szereplés.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek