2016 május 23.

Férfi Ob I: Miskolcon is óriási változások vannak

Majdnem teljes a jövő szezonbeli kerete a Miskolcnak. A csapat kétharmada kicserélődik, de a vezetőedző marad. A következő idényben pedig a legjobb nyolcba kerülés a csapat célja. 

Miskolc20160401

Változások szele fúj Miskolcon (Fotó: vizipolo.hu)

Távozók szép számmal vannak

Alaposan kicserélődik az idén tizedik helyen záró Miskolc kerete. A csapatból kilenc játékos már biztosan távozik. Hárman az Egyesült Államokban folytatják, hiszen Valics Bence visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, Madaras Márkó mint ismeretes fél évre írt alá a Miskolchoz és Tóth Máté is tanulmányai miatt fogja a következő szezont a tengerentúlon kezdeni. Aleksandar Njegovan, a balkezes “bombázó” a fővárosba költözik és a Vasast erősíti. Bendes Viktor más ajánlatot kapott, Takács János Szentesre költözik valamint Hegedüs István, Kovács Zoltán és Kerschbaum Norbert sem lesz szeptembertől a csapat tagja, Somlai Tamásnak pedig kérdéses még a sorsa.

Sok érkező, de a legnagyobb durranásra még várni kell

Érkezők is szép számmal vannak az együttesnél. A két szerb légióssal továbbra is számol a klub, hiszen Marko Petkoviccsal és Milos Milicsiccsel tavaly kétéves szerződést kötött az együttes. Jakab Dániel és Hornyák Olivér is a gárda tagja marad. A kapuba Csoma Kristóf (Egerből) és Kósik Soma (Pécsről) érkezik. A Debrecenből hárman is Miskolcra teszik át székhelyüket Kincses Attila, Halek Márton és Süveges Máté. Két fiatallal is erősít a csapat, Miklós Levente a KSI-t hagyja el, Vadovics Viktor pedig az UVSE-t. Szentesről is vannak érkezők Lukács Ábel és Lukács Dorián személyében. Centerposztra – mint megtudtuk – három játékossal is tárgyal a vezetőség, egy montenegrói, egy horvát és egy amerikai válogatottal.

A vezetőedző marad, jövőre a legjobb nyolcba vágyik a Miskolc

Sike József marad, ezt azért is érdemes hangsúlyozni, mert eddig minden szezonban változott a tréner személye. 2014 nyarán Binder Szabolcsot Bíró Attila váltotta. A jelenlegi női szövetségi kapitány novemberig irányította a csapatot, ezután kényszerű változásra volt szükség, és Szilágyi Péter vette át a stafétát, aki egészen tavaly nyárig irányította az együttest, majd érkezett Sike József, aki a mostani idényben vezette a gárdát. “Nagyon jó munkát végzett. Céltudatos, precíz és elhivatott edző.” – mondta róla Bachner András a Miskolc elnöke – Büszkék vagyunk arra, hogy 31 pontot szereztük ebben a mezőnyben. Jövőre mindenféleképpen szeretnénk a legjobb nyolcba kerülni. Ez a keret erre hivatott lehet. Szép lassan próbálunk felzárkózni a magyar vízilabda élmezőnyéhez. – fejezte be a klub első embere a vizipolo.hu-nak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek