2016 augusztus 05.

Férfi Ob I: megkezdődött a felkészülés a világ legerősebb bajnokságára

Beindult a felkészülés a 2016/2017-es Ob I-es bajnokságra. Kezdetben legtöbbet konditerem és úszás szerepel a progamban a csapatoknál….

madarasfradi01

Madaras is munkába állt (Fotó: FTC Vízilabda / facebook)

Csapat mustrát tartottuk, utánanéztük, néhány együttes, hogyan végzi felkészülését.

A Miskolc kezdte meg először az edzéseket. Sike Jószef csapata már július közepétől eddz. Augusztus 1-jétől azonban az összes csapatnál beindult a munka. A címvédő Szolnoknál van a legtöbb hiányzó, csak öt felnőtt játékossal tudta megkezdeni a tréningeket Cseh Sándor. Természetesen hozzájuk csatlakoztak ifi játékosok, így kilencen vannak. Nem sokára két kapuzni is fogunk, a Szentessel, hogy érezzék a fiúk a labdát is. Az olimpián szereplő játékosainkat szeptember közepére várjuk vissza. Onnantól egy újabb alapozást indítunk, szeptember 23-án pedig Magyar Kupa mérkőzést játszunk, rá négy napra pedig elrajtol az OB I őszi idénye. Bajnokcsapatként nem lehet más a célunk, mint a címvédés. Természetesen  a Bajnokok Ligájában is ott akarunk lenni a jövő nyári Final Six-ben – mondta a vezetőedző a klub honlapjának.

Varga Zsolt is vízbe vezényelte övéit. A Fradinál néhányan hiányoznak csak, Varga Dániel, Stefan Mitrovics, Szirányi Balázs a riói olimpián szerepel, míg Tóth Márton sincs a csapattal, hiszen a magyar válogatottal van, hogy segítse a felkészülést a riói olimpiára. Marko Csuk pedig a máltai bajnokságban dobálja a gólokat. A zöld-fehér szurkolók legnagyobb örömére, Jansik Szilárd is megkezdte az edzéseket, aki februári sérülése után most ugrott vízbe először. – áll a fradi.hu-n.

A Tisza-partján is elindult a munka. Varga Péter is megfiatalított együttesének edzéseket tart. Szeptemberben Debrecenben egy tornán vesz részt az együttes és Splitbe is mennek edzőtáborba. Pécsen tréningeznek, mint ahogy beszámoltunk róla, a cívisvárosban is.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek