2015 május 12.

Férfi Ob I: tarolt az Eger, közel a bronzérem

A bajnoki döntőt elbukó Eger hamar teremtett tekintélyt a bronzért folyó csata első felvonásán a Ferencváros ellen. Egerben a házigazda nyerte a két győztes találkozóig tartó párharc első felvonását (20-8). Folytatás pénteken, a fővárosban. 2014-2015 Eger ffi02

Két ellentétes érzelmi hátterű csapat csap össze a férfibajnokság bronzérméért. Ahogy az gyakran lenni szokott, az egyik félnek az elődöntő is siker volt, a másiknak pedig nagy csalódás, hogy nem jutott el a döntőbe. Az Eger a bajnoki címvédésről mondhatott le, és nézhette csendben a Szolnok és az OSC párharcát az aranyért, míg a ferencvárosiak elmondhatták, hogy szinte mindent kihoztak magukból ebben a szezonban. A négy közé kerülés mindenképpen szép tett tőlük, a Szegedet legyűrték a negyeddöntőben, a Szolnok ellen nem vallottak célt – mi kell még? Talán egy bronz, ami az utóbbi időszak után szépen csillogna.

Egerben a Bajnokok Ligája hatos döntővel vigasztalják magukat, a szurkolókat pedig azzal, hogy ingyen tekinthették meg a párharc első mérkőzését.

Hamar eldőlt, hogy az Eger komolyan veszi a meccset, Csucskovics és Szivós akcióból elért gólja közé befért Hárai fóros találata, még három perc sem telt el, és máris hárommal vezetett a házigazda. Aztán jött a mostanában remek formát mutató Hosnyánszky, illetve Mitrovics is hozzárakta a magáét a kapuban a játékhoz, gyorsan szerzett megnyugtató előnyt az Eger. Ernyey előnyből szépített, de Szivós második találata a negyed végére ötre növelte a hazai gólok számát.

 eger ftc

Az 5-1-es első negyed után a másodikat 6-3-ra hozta a házigazda, félidőre 11-4-et mutatott az eredményjelző, és nagyjából el is dőlt a győztes kiléte. Csuk és Vapenszki, tehát a légiósok mellett megint Hosnyánszky parádézott, de többiek is remekül játszottak, látszott, hogy a bajnokság elbuktával egyfajta lelki teher is leesett a játékosok válláról. Nem az összetört, detronizált címvédő, hanem a parádézó, igencsak komoly játékerőt képviselő BL-társaság szállt ezúttal vízbe.

Ezt követően a második játékrész már nem hozott olyan nagy felindulást. Angyal megúszásból, Hosnyánszky nagy lövésből volt eredményes, a negyedik negyed elejére – Biros révén – meglett a tízgólos különbség, ekkor 16-6-volt. A mérkőzés kidomborította a két csapat játékoskerete közti differenciát, könnyedén nyert az Eger (20-8). Már csak egy győzelem hiányzik számára a bronzéremhez. Folytatás pénteken, a fővárosban.

E.On férfi vízilabda-bajnokság, a 3. helyért

1. mérkőzés

ZF Eger – Ferencváros 20-8 (5-1, 6-3,3-2, 6-2)

Eger, Bitskey-uszoda, 1000 néző

Vezette: Kun, Csanádi

Eger: B. Mitrovics – Csucskovics 1, Hosnyánszky 4, Szivós 2, Vapenszki 2, Hárai 1, Biros 3. Csere: Angyal 1, M. Csuk 5, Erdélyi 1, Zalánki, Bedő

Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Ferencváros: Gárdonyi – Avramovics, Katonás, Csapó 2, Nyéki, Roach 1, Swift 3. Csere: Ernyey 1, Regős 1, Marnitz, Jansik, Kolozsi

Vezetőedző: Varga Zsolt

A párharc állása: 1-0 az Egernek

2. mérkőzés:

Május 15, péntek, 17.45, Budapest, Népliget

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek