2015 február 28.

Férfi Ob I: majdnem meglepetést okozott a KSI

Hiába vezetett az utolsó negyedben, csak megszorongatni tudta az esélyesebb OSC-t a KSI, a vendégek végül nyertek (10-13).

2014-2015 KSI - Szentes01

Az OSC szerdán nagyszerű játékot produkált a Szeged ellen, végül 16-9-re nyert, pedig akkor sokan azt várták előzetesen, hogy a két gárda egy szoros meccset vív egymással. Nem így lett, azt láttuk, hogy az OSC az Eger legyőzése után jó formába lendült, így az előzetes esélylatolgatásnál a KSI-vel szemben is jóval esélyesebbnek számított, pláne úgy, hogy a sportiskolások nem a legjobb köröket futják mostanában.

Mivel mostanában összeérnek a bajnoki fordulók, Vincze Balázs, a vendégek mestere változtatott, ezúttal kimaradt Bisztritsányi Dávid, Kevin Graham és Bundschuch Erik. Mondanánk, hogy nem utazott el, de végül is a két klub otthona közel van, úgymond helyi derbiről esett szó.

A már szerdán is remeklő Juhász Zsolt góljával a vendégek szereztek vezetést, majd Brguljan duplázta meg az előnyt. Kalanovics büntetőből szépített, majd Gór-Nagy talált be, ezzel a 3-1-gyel zárult az első negyed.

Eddig remekül működött az OSC védelme. Salamon növelte az előnyt, de ezt követően közelítettek a sportiskolások. 4-3-nál rendezte sorait a vendégcsapat, így a nagyszünetre háromgólos előnnyel mehetett.

Ekkor azonban valami megtört az újbudaiaknál, az egyre nagyobb önbizalommal játszó hazai fiatalok pimasz megoldások sorát vették elő. Kalanovics vezérré lépett elő, a hetedik és nyolcadik hazai gólt is ő lőtte, az utóbbi ezek közül egy remek ejtés volt. És, ami a legfontosabb, egyenlítést ért! (8-8). A KSI másik ifjú titánja, Kovács Gergő középről lőtt a hálóba, ezzel pedig átvette a vezetést Horváth János csapata!

Négy perccel a vége előtt Bátori egyenlített, majd ugyanő ismét az OSC részére szerezte meg a vezetést. Bár nagyon érett a bombameglepetés, amikor nagy bajba került, elővette a tartalékokat a bajnoki második, és sorozatban lőtte a gólokat. Kalanovics kapufájára Decker Ádám góllal válaszolt (9-12), és így nagyjából el is dőlt a meccs. Hiába tartotta jól magát a lelkes KSI, a végén az esélyesebb vendégcsapat csak behúzta a meccset.

E.On férfi vízilabda Ob I, 20. forduló

KSI SE – A-Híd-OSC 10-13 (1-3, 2-3, 5-2, 2-5)

Gólszerző: Kalanovics 4, Kovács Gergő 3, Miklós, Bicskei, Szöllősi, ill. Bátori 3, Salamon 2, Decker Á. 2, Juhász 2, Kovács Gábor 2, Brguljan, Gór-Nagy

Pénteken játszották:

ZF Eger – VasasPlaket 12-5  (4-0, 3-2, 2-3, 3-0)

Gy. ZsHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek