2015 július 16.

Férfi Ob I: Lehullt a lepel, szinte teljes a Miskolc jövő évi kerete

Új edzővel és újonc együtteshez képest erős kerettel vág neki a Miskolc a következő idénynek. Bachner András a miskolciak szakmai vezetője bizakodó, és reméli, minél feljebb fognak jutni a csapattal.

2014 miskolc01

Átalakult a Miskolc csapata a követező szezonra. Hatan is érkeztek az együtteshez, és a vezetőedző sem Szilágyi Péter már. (Fotó: vizipolo.hu)

Jelentős erősítések érkeztek Miskolcra. Nemcsak az Ob I-ből, de külföldről is érkeztek játékosok. Nyolcan maradtak a tavalyi gárdából, és hatan még csatlakoztak hozzájuk. Ketten a Kragujeváctól, még egy játékos a Zvezdától érkezett a csapathoz. A három légiósból, a balkezes: Alexander Njegovan már szerepelt a szerb felnőtt válogatottban is. A 23 éves Takács János Ausztráliából jön haza, a mindössze 23 éves játékos jó képességgekkel megáldott center, sokat várnak tőle is Miskolcon. Hornyák Olivér személyében egy U18-as világbajnok is érkezett az együtteshez, ő az Egert hagyta ott. Gros Ronen pedig Kaposvárról teszi át a székhelyét Miskolcra. Új vezetőedző is érkezett az együtteshez, dr. Sike József váltotta Szilágyi Pétert.

A csapat már a hét elején megkezdte a felkészülést, de még nem teljes kerettel. A légiósok majd augusztus 5-én csatlakoznak az együtteshez.

sike-jozsef-500x494

Sike József a Miskolc új edzője! (Fotó: eszak.hu)

Bachner András az MVLC szakmai vezetője, a vizipolo.hu-nak: Finoman fogalmazva is jó csapattal indulunk neki a bajnokságnak. Remélem még jobb lesz, hiszen még tárgyalásban állunk egy kapussal, és egy mezőnyjátékossal. Jó kérdés, hogy hová érhetünk oda, majd akkor fogom tudni ezt megmondani, ha már láttam a többi együttes névsorát is. A tízedik hely körül szeretnénk végezni, de az első fordulók után tudok majd biztosabbat mondani. – majd az edzőváltásról így nyilatkozott Bachner András – Amit vállalt, azt sikeresen teljesítette Szilágyi Péter, feljuttatta a csapatot az Ob I-be. A szerződése június 30-áig szólt, azonban más elkötelezettségei miatt, nem tudtunk vele megegyezni, így váltásra került. Nekem egy olyan edzőre van szükségem, aki itt Miskolcon teljes erőbedobással tudja végezni a feladatát, így esett dr. Sike Józsefre a választás. 

Maradtak: Bendes Viktor, Benedek Szabolcs (mindketten kapusok), Hegedűs István, Somlai Tamás, Jakab Dániel, Major Martin, Kovács Zoltán, Kerschbaum Norbert (mezőnyjátékosok).

Érkeztek: Marko Petkovic (Radnicski Kragujevac), Milos Milicic (Radnicski Kragujevac), Alexandar Njegovan (Crvena Zvezda), Takács János (Ausztrália), Hornyák Olivér (Eger), Ronen Gros (Kaposvár).

Távoztak: Keresztúri Márton (?), Jakab László (Tatabánya), Shota Hazui (?) Salamon Attila (Tatabánya), Hegedűs Bence (?), Szilvasán Patrik (?).

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek