2015 szeptember 15.

Férfi Ob I.: Lehullt a lepel, a Debrecen is bemutatta csapatát

Varga Tamás szerint az új igazolásokkal, gyorsabb, dinamikusabb csapat lehet a Debrecen az idei szezonban. Gólerős játékos jöttek Spanyolországból, válogatott kapus a Honvédból. A cél pedig a tabella első felében végezni.

debrecencsapatkep01

Halek Márton, Hoppál Gergely, Kállay Márk, Kincses Attila, Kuncz Tamás, Pataki Gergely, Smitula Gergő, valamint Süveges Máté maradt a Debrecen kötelékében. Hozzájuk csatlakoztak a már korábban bejelentett Szőke Szabolcs, és a válogatott bő keretének tagja, Lévai Márton. Két igen meghatározó játékos érkezett Spanyolországból. Az egyik a volt válogatott Babay Árpád, ő a Catalunyát hagyta el, míg Sergi Mora a Terrassa együtteséből érkezett. Utóbbi a spanyol válogatott legutóbbi keretében is benne volt, nem mellesleg az ibériai ponvadászat gólkirály és legértékesebb játékosa volt tavaly. A csapat az utánpótlás nevelésre is nagy hangsúlyt feketett, így Fekete Gergő, Katona Gábor és Kaszanyi Roland is lehetőséghez jutnak majd.

Egy dinamikusabb, gyorsabb és modernebb stílusú vízilabdát játszó csapatot szeretnénk felépíteni, melyben segítségünkre lesznek új igazolásaink. Hátul, Lévai Mártonra építve sokkal stabilabb védelmet, elöl pedig Babay Árpád és a spanyol Sergi Mora érkezésével sokkal gyorsabb, dinamikusabb támadójátékot várok, természetesen a fiatalokkal kiegészítve. Miután a bajnokság alapszakaszra és középszakaszra tagolódik, így a célunk is kettős. Az elsődleges, rövidtávú tervünk az, hogy a csoportunkban a legjobb négy között zárjunk. Ami pedig a folytatást illeti, nem szeretnénk ennyire előre rohanni, hiszen ahhoz látnunk kell a küzdelemsorozat erőviszonyait, de nem titkolt célunk, hogy minél előrébb végezzünk – fogalmazott Varga Tamás, vezetőedző a sajtótájékoztatón.

A Debrecen 2015/2016-os kerete:

Kapusok: Kaszanyi Roland, Lévai Márton,

Mezőnyjátékosok: Babay Árpád, Fekete Gergő, Halek Márton, Hoppál Gergely, Kállay Márk, Katona Gábor, Kincses Attila, Kuncz Tamás, Müller Máté, Pataki Gergely, Smitula Gergő, Sergi Mora, Süveges Máté, Szőke Szabolcs.

Sz. B.

Fotó: Nagy Anita/dvse.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek