2014 november 22.

Férfi Ob I: könnyedén győzött a Szolnok a Honvéd otthonában

A férfi vízilabda-bajnokságban a listavezető Szolnok a Honvédhoz látogatott. A nagy küzdelem elmaradt, könnyedén győzött a lendületben jött és továbbra is százszázalékos listavezető (5-14).

Nem sok esélye volt a hazai játékosoknak a szolnokiak szorításában. A képen Varga Dénes (kék 10-es) és Mitrovic szorítja a honvédost (Fotó: Vizipolo.hu)

Nem sok esélye volt a hazai játékosoknak a szolnokiak szorításában. A képen Varga Dénes (kék 10-es) és Mitrovic szorítja a honvédost (Fotó: Vizipolo.hu)

A bajnokság listavezetője, a Szolnok látogatott a Kőér utcába, ahhoz a Honvédhoz, amely legutóbb a Kaposvárt verte egyetlen találattal. Abból a meccsből aztán perpatvar lett, a somogyiak óvtak, arra a Honvéd fellebbezett, folytatás később. A szombat meccs esélyese egyértelműen a vendégcsapat volt, amely, ha lehet mondani, még jobban játszik, mióta az OSC legyőzésével kivívta helyét a Bajnokok Ligája főtábláján. Legutóbb Debrecenben 18 góllal szórták meg a hajdúságiakat Cseh Sándor tanítványai.

A mérkőzés előtt dr. Kiss Gergelyt köszöntötték, aki bizonyos statisztikák szerint 500. bajnoki meccsét játszotta.

Kapufák csattogásával kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon kevés hiányzott a gólhoz. Végül a középen egyedül hagyott Kis Gábor talált a vendégek hálójába. A Honvéd még az emberelőnnyel vagy éppen egy nagy ziccerrel sem tudott élni, miközben a vendégek eredményesek tudtak lenni, Mezei majd Mitrovic révén. Sehogy sem ment a góllövés a hazaiaknak, egészen közelről sem.

A második negyedben sem sok minden változott, Madaras lövése után, már 0-4-nél jött az első Honvéd-gól, tíz perc játék után, Illés révén. Tartotta a távolságot a vendégcsapat, végül legalább a negyedet kiegyenlítette a Honvéd. A lefújás előtt Takei először csak a kapufát döngette meg ötméteresből, de hamar eszmélt, és az ismétlés már betalált, a japán légiós a lelátón helyet foglaló családjának nagy örömére.

A várt – vagy remélt – nagy küzdelem elmaradt, a szolnokiak szépen növelgették előnyüket. Aleksic büntetőjével már néggyel lépett meg a listavezető. Hibákkal és kapkodva játszott a Honvéd, nem csoda, hogy a Szolnok megerőltetés nélkül kerülhetett helyzetbe. A harmadik negyed is a kapufákról szólt, itt is, ott is döngtek, olykor ziccerben is a helyükön voltak, mint például Madaras közeli próbálkozásánál. Illés góljára Mitrovic okos lövéssel válaszolt, lezárva a negyedet.

Lőttek rendesen a csapatok, naggyá téve a jól védő kapusokat. Varga Dénes második góljára újabb kapufa volt a válasz, majd Hangay már a 12. vendéggólt lőtte. Másfél perccel előtt egy középre bepasszolt labdát Varga Dénes leheletfinom mozdulattal húzott a hálóba – szép gólt volt. A végére fölényes lett a végig biztos szolnoki siker.

 

E.On férfi vízilabda Ob I, 8. forduló:

RacioNet Honvéd – Szolnoki Dózsa-Közgép 5-14 (0-3, 3-3, 2-4, 0-4)

Budapest, Kőér utca, 350 néző

Vezette: Lázár, Dodog

RacioNet Honvéd: Lévai – Szőke 1, Simizu, dr. Kiss G., Takei 2, Fülöp, Simon A.  Csere: Illés 2, Stojcic, dr. Steinmetz B., Simon R., Fazekas.

Vezetőedző: Vad Lajos

Szolnoki Dózsa: Decker A. – Gocic, Madaras 1, Varga Dénes 3, Kis G. 1, Mitrovic 2, Jansik 1. Csere: Aleksic 2, Mezei 2, Tóth M., Vámos, Hangay 1, Varga Dániel 1

Vezetőedző: Cseh Sándor

Gól/emberelőny: 1/8 ill 3/7

Gól/büntető: 0/2 ill 2/2

Kipontozódott: Simon R. (26. p.)

 

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek