2015 január 10.

Férfi Ob I: könnyed egri bemelegítés a Komjádiban

Szombaton délben a 12. fordulóval folytatódott a férfi vízilabda-bajnokság, méghozzá az egriek KSI elleni vendégjátékával. A vendégek simán győztek, tíz góllal, 13-3-ra. Biros Péter hosszú sérülése után góllal tért vissza.

2014_11_14_vasas_eger12

Az év első mérkőzése mindjárt egy órás csúszással kezdődött, az eredetileg kijelölt 11 órás időpont helyett 12 órakor, ugyanis világ- és Európa-bajnok úszónőnk, Hosszú Katinka végezte edzését. Világsztárunkat egy másik sportágban, a vízilabdában követték újabb csillagok, olimpiai bajnokok, mint például Biros Péter. Az egriek játékosa hosszú sérülés után először szállt vízbe tétmérkőzésen – a Honvéd december végi gáláján már fürdőzött egyet -, vele jelentősen erősödött a bajnok Eger. Amely így is jóval esélyesebbnek számított a házigazdánál, bár mindenki emlékezett rá, mennyire megizzadt ugyanitt a szolnoki világválogatott néhány hete.

Bár az Eger már a jövő szerdai, Brescia elleni Bajnokok Ligája-találkozóra is koncentrál, a hevesi csapat nem követte el a szolnokiak hibáját. Már az első negyedben tekintélyes előnyre tettek szert Dabrowski Norbert tanítványai. Egy büntetővel még egalizált a KSI (1-1), de aztán szép lefordulásgólokkal, csavarokkal hamar elment a vendégegyüttes. Különösen Szivós és Angyal találata volt tetszetős (1-4). Lőrincz nagy kapufát lőtt, már-már úgy tűnt, hogy egyhangúvá válik a meccs, ám a második negyedre már koncentráltabban jött ki a KSI, Fejős megúszása után megszerezve a harmadik gólját. Ám ezek után, ahogy mondani szokták, az egriek apró gólokkal megzavarták az ellenfelet, és szép lassan elhúztak a szombat kora délután nyugalmában. Bedő, majd Csuk értékesítette helyzetét, Horváth János, a hazaiak mestere 3-8-nál kérte ki következő idejét, de játékosai arcán a tanácstalanság látszott.

Az utolsó negyedre nem sok kérdés maradt, hat gólos egri vezetésnél a hazaiak már nem hittek a csodában. A vendégek tizedik gólját, stílszerűen, Biros Péter szerezte, gyönyörű mozdulattal csúsztatva a hálóba a játékszert. Biros hosszú kihagyás után újra gólt szerzett! A vége fölényes egri győzelem, jó ráhangolódás a hétközi Bajnokok Ligája-rangadóra.

E.On férfi vízilabda Ob I, 12. forduló

KSI SE – ZF Eger  3-13 (1-4, 2-3, 0-2, 0-4)

Komjádi uszoda, 200 néző

Vezette: Birri, Kun

KSI: Kardos – Miklós, Fejős 2, Baj, Kovács, Kalanovics 1, Marnitz M. Csere: Varga M., Balla, Hangody Gy., Bicskei, Hangody L.

Vezetőedző: Horváth János

Eger: B. Mitrovics – Csucskovics, Hosnyánszky 1, Szivós 1, Erdélyi, Vapenszki 1, Bedő 2. Csere: Angyal 2, Lőrincz, Csuk 2, Hárai 2, Biros 1, Hornyák 1.

Vezetőedző: Dabrowski Norbert.

Gól/emberelőny: 0/2 ill. 3/6

Gól/büntető: 1/1 ill. 161

 

Gy. Zs

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek