2016 október 05.

Férfi Ob I: Kisebb meglepetésre az OSC legyőzte a Szolnokot

Az újbudai alakulat otthon leckéztette meg a címvédő Szolnokot a férfi Ob I-ben.

osc201601

Idegenben győzött az OSC (Fotó: Balogh Máté/Archív)

Az első negyedben bekezdett az OSC. Zalánki, Bátori majd Nikics révén már 3-0-ra vezetett a vendég gárda. A folytatásban sem tudott közelebb jönni a címvédő, Mezei találatára Kovács tudott válaszolni, így 1-4 állt az eredményjelzőn. A második nyolc percben tartotta magát az újbudai alakulat. Salamon éles szögből már négyre növelte a különbséget. A félidőig azonban zárkózott a Dózsa, Jansik majd Alekszics lövéseivel 6-8 volt az eredmény.

A fordulás után Bátori majd ismét Salamon remekelt. Brguljan is hozzátett, így már 6-11 volt az eredmény. A szünet előtt Varga Dénes majd Younger révén lőtávolon belülre jött fel a Szolnok, 9-11. A záróakkordban Younger ismét betalált, 10-11. Az OSC-nek azonban volt válasza, hiszen Nagy Ádám majd Gór-Nagy révén már háromra hízott az előny, 10-13. A hajrában még egy-egy gól esett, a vége így vendég siker lett.

Férfi Ob I, 2. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda 11–14 (1–4, 5–4, 3–3, 2–3)

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Vámos, Pralinovics 2, Varga Dénes 1, Kis G. 1, Jansik D. 1. Csere: Mezei 1, Alekszics 1, Younger 4, Hangay Z., Fülöp, Kardos (kapus). Vezetőedző: Cseh Sándor

OSC: Bisztritsányi – Bátori 3, Salamon 3, Hegedűs, Gór-Nagy 1, Nikics 1, Zalánki 1. Csere: Bundschuh, Brguljan 1, Nagy Á. 2, Kovács G. 1, Seman, Juhász 1. Vezetőedző: Vincze Balázs

Cseh Sándor a Szolnok vezetőedzője: Rossz kikapni, természetesen szomorú vagyok. Két hete vagyunk együtt, most itt tartunk. Nem volt kétséges, ki nyeri a mai meccset. Csak az volt a kérdés, fel tudunk-e jönni. Látszott, jobban egyben vannak, máshogy érkeztek a vízbe, mint mi. Magunkba kell nézni. Kell idő a csapatnak, bár nem szeretek emögé bújni Mindent megpróbáltunk, de a mai Szolnokban nem volt benne, hogy győzzön. Változtattni kell rajta.

Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője: „Nagyjából beigazolódott, ami várható volt. Azt kaptam a játékosaimtól, amit vártam, amit maguktól is elvártak. A centerkérdés megoldása nagymértékben segítették a dolgunkat, és Bisztritsányi Dávid is nagyszerű védett.. Ha van tanúsága a meccsnek, akkor az, hogy a harmadik negyedben eldőlni látszott a találkozó, vezettünk öt góllal, de szinte pillanatok alatt visszahoztuk a Szolnokot a meccsbe. Egy mérkőzésen belül nyilván mindig vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, meg kell próbálni a hegyen maradni, de ha ez nem sikerül, ki kell jönni a völgyből. Örülök, hogy egy ilyen szintű csapat ellen sikerült, ami még jobban megemeli a győzelem értékét, presztízsét.”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek