2015 április 09.

Férfi Ob I: kezdődik a rájátszás, íme a program

Az elődöntőért FTC – Szeged és Eger – Honvéd párosítás lesz, nagy harc várható a kiesés elkerüléséért. A két nyert meccsig tartó párharcok első felvonását láthatjuk pénteken és szombaton. 2013-2014 FTC - Pecs06

Fokozódnak az izgalmak, pénteken kezdetét veszi a 2014-2015-ös vízilabda Ob I. rájátszása. Pénteken rögtön egy nagyon várt meccsel, az utolsó hét találkozóját nyerő Szeged a Ferencváros otthonába látogat. A másik felsőházi mérkőzés szombat este lesz, az Eger akkor fogadja otthonában a Honvédot. Az egriek szerdán Bajnokok Ligája meccsen verték az olasz Bresciát, nagyot játszottak, a csoportjukban továbbjutásra állnak, ez minden bizonnyal többet nyom a latba, mint a fáradtság. Az utóbbi időben többször is bizonytalankodó (bár a Fradit nagyon elverő) Honvéd ellen a címvédő az esélyes. (A Szolnok és az OSC már az elődöntő tagja.)

A középcsapatok csatájában érdemes lesz figyelni, mire megy a megfiatalított Vasas rutinosabb ellenfeleivel szemben, hogy Debrecenben megint csak vízbe száll-e a játékosedző Varga Tamás, mire megy a gólkirállyal felálló BVSC a Kaposvár ellen.

Nagy figyelem irányul a kiesés elkerüléséért vívott harcra. Érdekesség itt is van bőven: a pocsékul kezdő Szentes a télen remekül erősített, az utolsó három mérkőzését megnyerte, és hiába volt hosszú ideig utolsó, végül az alapszakaszt a 11. helyen zárta. Ezek után kevesen vélik, hogy a Szentes nem marad bent. Így végül a pécsiek végeztek az utolsó helyen, az utóbbi találkozóikon nem igazán remekelve. A KSI elvesztette centerét, Fejős Róbertet, míg az UVSE újonc. Nem könnyű tehát megjósolni, melyik csapat esik ki, vív osztályozót a másodosztály második helyezettjével, és melyik két csapat menekül meg egyből. A két győztes meccsig tartó párharcokban a hazai pályaelőny sokat számíthat.

debrecen vasas

E.On férfi vízilabda Ob I., rájátszás, 1. mérkőzések

Az elődöntőbe jutásért

Április 10, péntek:

18.30 Ferencváros – Tiszavirág Szeged Diapolo (Népliget)

Április 11, szombat:

19.00 ZF Eger – Racionet Honvéd (Eger)

 

A 7.-10. helyért

Április 11, szombat:

17.00 BVSC-Wáberer – Kaposvári VK (Szőnyi út)

19.45: VasasPlaket – Debrecen (Komjádi uszoda)

 

A 11.-14. helyért

Április 11, szombat:

11.00 KSI SE – UVSE Hunguest Hotels (Széchy Tamás uszoda)

18.00 Valdor Szentes – PVSK Mecsek Füszért (Szentes)

A párharcok két győzelemig tartanak. A 2. mérkőzések április 22-én lesznek, a 3. mérkőzések április 25-én. A győztesek és vesztesek párharcait április 29.-én, május 6.-án és május 9.-én rendezik.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek